Участь «свободівця» у позачергових виборах Кривого Рогу під питанням, - ОПОРА

Участь «свободівця» у позачергових виборах Кривого Рогу під питанням, - ОПОРА

Фото: Первый Криворожский

У вівторок, 23 лютого, політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода» провела передбачену Законом конференцію партійного осередку та затвердила претендента на крісло міського голови Кривого Рогу.

Криворізька міська організація партії Всеукраїнське Об’єднання «Свобода» висунула та затвердила як кандидата Олега Бойченка. Це не нове обличчя для криворізької громади. Під час чергових місцевих виборів восени 2015 року «Свобода» вже оголошувала його претендентом на цю ж посаду, повідомляє ГМ «ОПОРА».

«Разом з тим, варто зазначити, що 21 лютого 2016 року Центральна виборча комісія опублікувала перелік політичних партій, центральним органом яких прийнято рішення про участь місцевих організацій у місцевих виборах 27 березня 2016 року». У поданому списку під номером 33 зазначено Всеукраїнське Об’єднання «Свобода». Проте у графі про вид виборів (чергові/позачергові/перші), у яких згідно з рішенням політичної партії беруть участь місцеві осередки вказано: «Перші місцеві вибори, призначені на 27 березня 2016 року». Тобто, відповідно до цього документу у ЦВК відсутня інформація про участь місцевої організації ВО «Свободи» у «позачергових місцевих виборах 27 березня 2016 року», - передає громадська мережа.

Представники Криворізької «Свободи» стверджують, що центральний керівний орган подав до ЦВК повний пакет документів для участі у позачергових виборах міського голови Кривого Рогу. На підтвердження криворізькі «свободівці» демонструють Рішення 33-го з'їзду політичної партії Всеукраїнське Об’єднання «Свобода» від 16 лютого 2016 року, де зазначено:

«Місцевим організаціям Політичної партії Всеукраїнського об'єднання «Свобода» взяти участь у перших виборах депутатів районних у містах рад, сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, старост 27 березня та 03 квітня 2016 року у порядку та спосіб, передбачених Законом України «Про місцеві вибори».


Павло Гивель, голова Криворізької міської виборчої комісії, у коментарі ОПОРІ з приводу ситуації, що склалася, зазначив: «Після того, як комісія отримає документи, подання розглядатиметься на засіданні міськвиборчкому і вся документація буде звірятися з даними ЦВК».

Нагадаємо, умови висування кандидатів місцевою організацією партії прописані у ч. 1 ст. 36 Закону України «Про місцеві вибори»:

«Висування кандидатів у депутати та на посаду сільського, селищного, міського голови, старости місцевою організацією партії відбувається на підставі цього Закону, статуту політичної партії за рішенням вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних чергових та/або позачергових, перших виборах, прийнятого після початку виборчого процесу відповідних чергових та/або позачергових, перших виборів. Копія рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у відповідних виборах, засвідчена підписом керівника та печаткою партії разом з копією статуту партії, засвідченою безоплатно центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, після оголошення про початок виборчого процесу, не пізніш як за 35 днів до дня голосування подається до Центральної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія не пізніш як за 34 дні до дня голосування оприлюднює перелік політичних партій, якими прийнято рішення про участь їх місцевих організацій у відповідних місцевих виборах, на своєму офіційному веб-сайті
».

До відома:

Олег Бойченко – громадянин України, народився в 1968 році, керівник громадського об’єднання «Самооборона Кривбасу», підприємець, власник кінно-спортивної ферми, в минулому боксер. Активний учасник волонтерського руху. На місцевих виборах у 2015 році був висунутий ВО «Свобода» кандидатом на посаду міського голови Кривого Рогу.

Нагадаємо, політична партія «Громадський Рух «Народний контроль» визначилась з кандидатом на посаду мера Кривого Рогу.

Комментарии (5)

yura36

19:07, 24 февраля 2016

А что обьязательно заразу распространять по всей Украине ? Неужели Свободе и Самопомощи места мало на западной . Взяли бы хоть одну область до ума довели , хотят всё хапонуть . Так и удавиться можно .

Конде

19:27, 24 февраля 2016

Партия сказала: Свободен!

Глинский

23:26, 24 февраля 2016

КТО ЭТО ВООБЩЕ ТАКОЙ??? Что за зброд вообще?? Кривой Рог, ты о чем??

голос

03:38, 25 февраля 2016

а девиз на фоне прям как в ВДВ, а на фото участник зважені та счастливі

Виктор

09:46, 25 февраля 2016

еще один боксер во власти, хоть и не такой именитый:) Криворожанам тоже следует готовиться к "земле"? а еще "У меня есть два заместителя, четыре из которых уже месяц лежат в кабинете министров, и которых назначить невозможно. Не знаю, почему"....да перспективка еще та))) С тем хоть специалисты-репетиторы работают, а с Бойченком разве только Тягнибок с Фарион, не вариант в общем.

Ссылка скопирована в буфер обмена