У Кривому Розі поліція та школярі «розшукали» зниклу дівчинку

У Кривому Розі поліція та школярі «розшукали» зниклу дівчинку

Фото: Пресс-служба поліції Кривого Рогу

Учора, 17 лютого, Криворізьким відділом поліції разом з учнями та викладачами загальноосвітньої школи 115 було організовано квест під назвою «Розшук», який складався з 5 етапів та полягав в тому, щоб знайти зниклу дівчинку.

Відчути себе справжніми поліцейськими змогли учні середньої загальноосвітньої школи №115 Інгулецького району.

Криворізький відділ поліції організував для школярів захопливий квест «Розшук», під час якого школярі перевіряли набуті знання шкільної програми та пліч опліч з досвідченими оперативниками шукали начебто зниклу дівчинку.

Основна задача даного заходу полягала в тому, щоб діти побачили та зрозуміли задачі, які виникають перед поліцією, а також налагодити партнерські взаємовідносини зі школярами, між поліцією та вчителями, та в цілому поліції з громадськістю.

Даний квест являв собою суперницьку гру між командами. В грі брали участь дві команди: команда «Синіх» та команда «Жовтих».

Квест складався з 5 етапів, для проходження яких, потрібно було вирішувати спеціальні завдання, - відповісти на блок з 10 питань шкільної програми, якщо команда відповідає на всі запитання вона отримує підказку, і умови виконання завдань щодо наступного етапу. Якщо ж команда проявить недостатні знання, то за підсумком даного квесту будуть присумовані штрафні хвилини до загального часу розкриття злочину і команда програє.

Всього в даному квесті приймало участь 24 учня, з них 20 чоловік по 10 в кожній команді, 3 друзі зниклої дівчинки, 1- жертва злочину. У кожної команди був свій капітан і куратор співробітник поліції, який допомагав своїм підопічним.

Після кожного успішно виконаного завдання куратори поліцейські командам «Синіх» та «Жовтих» ставили по 10 запитань, правильні відповіді на які наближували до перемоги. Після цього юним пошуковцям надавали підказки до наступного етапу гри.

«За легендою», дівчинка зникла 14 лютого. Учасники квесту розшукали її за допомогою підказок. Разгадавши головоломку, школярі знайшли дівчинку в гаражі, в деяких кілометрах від школи. Першими це зробила команда «Жовтих», але за підсумком результатів квесту перемогли «Сині». Всі участники отримали пам’ятніграмоти, солодкі призи, подарунки, а переможці – головний кубок змагання.

Проведенням даного заходу працівники поліції Криворізького відділу поліції хотіли довести до дітей те, що для того щоб бути корисним в суспільстві, потрібно починати зі шкільних років отримувати базові знання.

Організатори квесту максимально ознайомили школярів із тонкощами роботи поліцейського , адже нажаль їм, дуже часто доводиться стикатися з розшуком зниклих дітей.

Таким цікавим заходом правоохоронці показали підростаючому поколінню наскільки клопіткою та відповідальною є їх робота.

Комментарии (3)

Шаленый_лобстэр

15:53, 18 февраля 2016

Команда желтых вернулась трезвой, а вот в команде синих праздник...

Elephant

17:17, 18 февраля 2016

А по-моему, это хорошо, что городское управление МВД вовлекает школьников в программы правового самообразования. Гражданский контроль - это ведь элемент правового общества. Ладно мы с Вами жили при беспределе 90-х, но пусть хоть у детей будет уверенность в защите своих прав правоохранительными органами. даст Бог, к тому времени, как они вырастут, и реформы удастся до ума довести, в том числе и в МВД...

master1

22:27, 18 февраля 2016

эх....учился в 115

Ссылка скопирована в буфер обмена