У Кривому Розі розпочалася робота із формування списків виборців

У Кривому Розі розпочалася робота із формування списків виборців

Фото: dengi-info.com

У той час доки політичні офіси кандидатів формують свої стратегії кампанії, доки вони зайняті залученням нових ресурсів для боротьби за мерське крісло, і навіть заміною кандидатур, які будуть змагатись за посаду міського голови Кривого Рогу, Державний реєстр виборців розпочав свою роботу.

З 6 лютого розпочалась робота із формуванням списків виборців, які візьмуть участь у голосуванні на позачергових виборах міського голови.

Складання списків виборців - досить складний процес, який залежить від багатьох факторів. Тому, аби точно мати змогу взяти участь у виборах, - краще перевірити наявність себе у цих списках. Для цього достатньо прийти з паспортом у ваше відділення Державного реєстру виборців. Проте варто пам’ятати, що зробити це можливо і в режимі онлайн через «Особистий кабінет» на сайті Державного реєстру виборців.

Насамперед радимо перевірити себе у списках виборців громадянам, які раніше не брали участі у виборах, які після дати виборів змінили зареєстроване місце проживання, виїжджали за кордон і ставали на консульський облік, проходили службу у Збройних Силах України.

Не треба забувати, що специфіка місцевих виборів така, що віддати свій голос зможуть лише ті громадяни, які, згідно з Реєстром, проживають у Кривому Розі і на момент виборів знаходяться у місті.

Не зможуть проголосувати військовослужбовці строкової служби, особи, позбавлені волі, громадяни, визнані судом недієздатними, а також ті, які з тих або інших причин зняті з реєстрації.

У випадку якщо ви не отримали іменне запрошення, то варто звернутись у дільничну виборчу комісію, але не пізніше, ніж за 5 днів до голосування.

Уточнення в районних відділеннях триває до 13 березня. В цей період зміни вносяться протягом робочого дня.

Станом на 1 лютого 2016 року кількість виборців в Кривому Розі становить 514 407 людей.

Нагадаємо, виборців у Кривому Розі стане меньше на 1 дільницю.

Комментарии (5)

yura36

12:41, 19 февраля 2016

Интересно получается , голосовать на выборах имеет право только криворожанин а стать мером может любой залетный майданутый идиот . Почему бы не принять закон о том что мером города может быть только человек проживший в этом городе как минимум лет 30 . А то до смешного доходит - ездит с новигатором по городу ищет гостиницу Дружба и воно кандидат в меры.

МиВа

14:16, 19 февраля 2016

Хто відповідально та не байдужє відноситься до вирішальних виборів -НЕ забудьте перевірити наявність себе та родини в тих списках...

НЮХ ПОТЕРЯЛИ?!

18:02, 19 февраля 2016

А что есть электронные списки? где можно проверить?)) та ну списки уже собрали..... все кто за 500 грн пошли.... уже проголосовали за ВИлькуленыша)))

МиВа

20:06, 19 февраля 2016

"..та ну списки уже собрали..... все кто за 500 грн пошли. ".мілкувато якось....додай ще наявних субсидістів міста і тих.хто не забаром змушений просити допомоги..одним словом усіх трударів. принижених безгрошів"ям і тих.хто кожного дня вже не знає.чим харчувати родину.як одягати.чим лікувати,тих хто ще до недавнього часу не міг навіть в кошмарному сні побачити результати майдану.а особливо ті.хто втратив рідних в братовбивчій бойні..ось самий мінімальний список виборців в реєстрі...

КАРАПУЧИЛО

20:29, 20 февраля 2016

ВИЛКУЛЯКУ НА ГИЛЛЯКУ!

Ссылка скопирована в буфер обмена