За минулий тиждень до лікарів Дніпропетровщини звернулося 14,7 тис. хворих на ГРВІ

За минулий тиждень до лікарів Дніпропетровщини звернулося 14,7 тис. хворих на ГРВІ

Фото: kievvlast.com.ua

На Дніпропетровщині більш ніж 25,5 тисячам людей з високим ризиком захворіти зробили щеплення від грипу. Дітей, стареньких, вагітних, медиків вакцинували коштом місцевих бюджетів. Для них ця процедура – реальний шанс уникнути хвороби та важких ускладнень.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

За минулий тиждень до лікарів звернулося 14,7 тис. хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції мешканців Дніпропетровщини. Це на 5% менше, ніж за попередній тиждень. Епідеміологічний поріг, зазначають в департаменті, не перевищено.

Найкращий захист від грипу – щеплення, нагадують лікарі. Воно знижує ризик захворіти, допомагає скоротити лікування недугу до 5-6 днів, позбутися ускладнень. Проте вакцинація необов’язкова, кожен сам вирішує, чи робити укол. Централізовано вакцина не закуповується, тож для найбільш уразливих категорій препарати купують місцевим коштом. Цього року прищепили понад 25,5 тис. людей. 4,8 тис. з них діти з малозабезпечених родин, решта - вчителі, медики, соцпрацівники.

Щеплення від грипу рекомендується робити дітям до 5 років, вагітним жінкам, літнім людям, а також тим, хто має надмірну вагу, діабет, проблеми з серцем, легенями. Краще вакцинуватися й тим, хто за родом діяльності контактує з великою кількістю людей. Оптимальний час для щеплення - передепідемічний період з жовтня по листопад. Але й зараз вакцинуватися ще не пізно. Для цього слід відвідати сімейного лікаря.

Комментарии (1)

ЯЯ

21:21, 22 декабря 2015

А сколько таких как я занимаються самолечением? Только лишь по тому что личение в наших больницах не какое,сегодня дают больничный,завтра сдать одни анализы,послезавтра другие,а на третий день опять к врачу,а когда же лечиться и отлежаться?Да и по страховке выписывают всякую чушь,бо на лучшее средств нету.

Ссылка скопирована в буфер обмена