Шановні власники транспортних засобів подбайте про збереження свого майна

Шановні власники транспортних засобів подбайте про збереження свого майна

Фото: Открытые источники

Новорічні свята вже не за горами, для багатьох це час відпочинку та відпусток. Проте в той час, як більшість людей відпочивають, автомобільні крадії працюють, не покладаючи рук.

У більшості випадків незаконні заволодіння транспортними засобами провокують самі водії, залишаючи їх напризволяще. Керманичі зберігають свою власність у дворах багатоповерхівок, на стоянках біля супермаркетів та у погано освітлених місцях. Іноді на вулицях ми можемо спостерігати за тим, як водії, залишивши авто незамкненим, а іноді і зовсім не вимикаючи двигун, поспішають до найближчого кіоску чи магазину. Така халатність з боку самих автовласників може призвести до втрати як цінних речей, що знаходяться в транспортному засобі, так і самого автомобіля.

Будь-якому автовласнику не можна забувати, що залишені на довгий час без нагляду автомобілі стають легкою здобиччю авторозкрадачів: сам автомобіль, вміст салону, багажника, потім колеса, лобове скло.

Щоб вберегти свій автомобіль, прислухайтесь до порад і рекомендацій правоохоронців:

- В обов’язковому порядку обладнайте автомобіль протиугінними приладами (звукова сигналізація, іммобілайзер, GSM-сигналізація).
- Замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго.
- Звертайте увагу на людей, які цікавляться вашим автомобілем. Не виключено, що вони мають намір викрасти його.
- Не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі.
- На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють, якщо через будь-які обставини це зробити неможливо, ніколи не залишайте автівку на пустирі чи в іншому місці, де погане освітлення.
- Залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку чи ближче до іншого автомобіля. Тоді буде важче в нього проникнути.
- Якщо хтось просить вас зупинитись на дорозі, перед тим як відкрити вікно чи вийти з авто, подумайте, чи немає для вас загрози. Особливо будьте обережні, якщо автомобіль зупиняє група чоловіків, до того ж у нетверезому стані.
- В темну пору доби перед тим, як вийти з автівки, подивіться навколо і переконайтесь, що вам нічого не загрожує. Повернувшись до автомобіля, тримайте ключі від дверцят із замка запалювання наготові. Подивіться, чи нікого немає в автомобілі.
- Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші).
- Не зберігайте в салоні автомобіля викрутки та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

Слід також звернути увагу на те, що частина потерпілих при виявлені ознак крадіжки поводиться неправильно. Виявивши, що в автомобілі розбите скло та з салону щось викрадено, власник машини очищає салон від уламків скла, їде на цьому ж автомобілі у відділ поліції, навіть не підозрюючи, що своїми, здавалося б, «логічними» діями він знищив сліди злочину.

Шановні власники транспортних засобів! Потурбуйтеся про безпеку вашого автомобіля, зробіть все можливе, аби ваш транспортний засіб не став здобиччю для крадіїв.

Якщо все таки сталося неминуче – не займайтеся пошуком самостійно! Негайно зверніться до найближчого відділу поліції або зателефонуйте за номером «102». При розкритті такого злочину велике значення має часовий чинник, тобто чим швидше потерпілий звернувся до поліції, тим більше шансів знайти вкрадений транспортний засіб.

Комментарии (4)

08:49, 18 декабря 2015

А палицмены нам зачем???Может уволить их всех,и мы будем сами за всем смотреть?а в принципе ,и так сами смотрим...

16:12, 18 декабря 2015

[Гость] , дебил тебе что полицию к машине приставить?

18:14, 18 декабря 2015

Особенно в последнее время от пожаров

20:30, 18 декабря 2015

Их и не видно в городе, в киеве видел часто

Ссылка скопирована в буфер обмена