На Дніпропетровщині за хабар судитимуть наукового співробітника

На Дніпропетровщині за хабар судитимуть наукового співробітника

Фото: zn.ua

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно наукового співробітника за вимагання та одержання від громадянина 10тис грн неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Встановлено, що у липні поточного року до співробітника одного з відділів Українського державного науково-дослідного інституту проблем інвалідності звернувся представник за довіреністю померлого громадянина щодо підготовки висновку медико-санітарної комісії про встановлення причинно-наслідкового зв’язку між смертю та професійним захворюванням його довірителя.

За прискорення підготовки документів та одержання позитивного висновку, завдяки якому у подальшому дружина покійного змогла б отримати одноразову компенсацію у зв’язку зі смертю чоловіка внаслідок професійного захворювання, обвинувачений вимагав від довіреної особи неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн. Вказану суму він отримував частками; під час одержання останньої частини його було викрито правоохоронцями.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Комментарии (3)

17:48, 11 декабря 2015

Попался!ай-я-яй.по попе надавать!

05:48, 12 декабря 2015

За яйца его, как Яцынюка

19:11, 12 декабря 2015

да все там кашляют, а один только попался

Ссылка скопирована в буфер обмена