Шість сіл Криворізького району будуть з водою

Шість сіл Криворізького району будуть з водою

Фото: novayagazeta-ug.ru

Вода за графіком та величезні рахунки за послугу – звична справа для 2,5 тис. мешканців Веселівської сільради. Жити людям заважають гнилі та діряві труби водогону. Та це ненадовго, запевнив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко під час особистого прийому в Криворізькому районі. Проблему вирішать вже наступного року.

Пенсіонер Микола Герун звернувся до очільника області від імені мешканців шести сіл - Веселе, Новий шлях, Нова зоря, Новомар’янівське, Львів та Бурлацьке.

«Магістральному водогону Кривий Ріг – Веселе вже майже 60 років. Він у зношеному стані – близько 60% води ми втрачаємо через прориви, - розповів чоловік. - Лічильник знаходиться на початку водопроводу. Ось і виходить, що люди повинні платити і за воду, яка витікає дорогою до їх домівок».

Мешканці селища скаржаться і на те, що в спеку воду в домівки подають лише за графіком.

«В літній період ми страждаємо від нестачі питної води. Ми не можемо збільшити тиск в мережі, адже труби просто розлетяться», - сказав Микола Герун.

Два кілометри магістрального водогону вже замінили коштом місцевого бюджету. Ще шість – лишилися в аварійному стані. Ціна питання – понад 8 млн. грн. На особистому прийомі чоловіка запевнили: цього року місцева влада підготує необхідні документи та проведе тендер. А вже наступного планується розпочати робити за рахунок обласного бюджету.

«Цю проблему ми намагаємося вирішити вже 7 років. Тепер будемо з водою!»
, - радіє Микола Герун.

Загалом у Криворізькому районі на особистий прийом до Валентина Резніченка звернулося 18 людей.

«Основні питання, які підіймають люди на прийомі, - течуть дахи, проблеми з водопостачанням, немає коштів на лікування від онкозахворювань, - сказав очільник області. - У місцевому бюджеті є фінанси, але вони не виділяються. Я це бачу і зроблю висновки. Будуть необхідні розпорядження і до людей дійдуть гроші, на які вони мають право».

Комментарии (3)

baracuda

11:38, 28 сентября 2015

Зато в городе ремонтируются фасады, ставится уйма светофоров, ремонтируются памятники и т.п. Основная причина - Распил городских средств семейкой. При более серьезных капитальных ремонтах, не удается наверное так пилить буджет города.

18:26, 28 сентября 2015

bаrасudа, не, оно понятно, что тебе платят за такие "предвыборные" комментарии, но при чем Вилкул до села, в котором все должно делаться за средства областного бюджета? Бабулеты Коломойский распилил, это в его компентенции было. Теперь Резниченко пилит

13:22, 28 сентября 2015

Герун, колишній голова Веселівської с.ради

Ссылка скопирована в буфер обмена