Дніпропетровщина посилює профілактику африканської чуми

Дніпропетровщина посилює профілактику африканської чуми

Фото: hyser.com.ua

36 випадків африканської чуми свиней виявлено в Україні.

Не допустити на Дніпропетровщині поширення заразної та смертельної для тварин хвороби. Таке завдання поставив заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман перед службами ветеринарного нагляду та сільськогосподарськими підприємствами.

Ввезення свиней і м'яса на Дніпропетровщину частково заборонено з Рівненської, Житомирської, Чернігівської, Київської, Сумської та Полтавської областей. Вже 36 осередків африканської чуми зафіксовано в цих регіонах. У нашому - жодного. «Враховуючи ситуацію, що склалася, ми повинні вжити всіх можливих заходів, щоб не допустити захворювання тварин в Дніпропетровській області», - заявив Олег Кужман.

Особлива небезпека хвороби в тому, що на початковій стадії її важко виявити: «Звичайний фермер не зможе відразу розпізнати хворобу у свиней, - зазначив виконуючий обов'язки начальника головного обласного управління ветеринарної медицини Олег Потоцький. - При цьому чума дуже заразна і веде до 100% загибелі тварин».

Заступник голови ОДА Олег Кужман поставив завдання правоохоронцям та ветеринарним службам посилити профілактику африканської чуми. Це, в першу чергу, контроль за переміщенням тварин і м'яса, заборона використання харчових відходів для годівлі свиней та стихійної торгівлі.

Фахівці проведуть широкомасштабну роз'яснювальну роботу серед населення та фермерів про небезпеку африканської чуми.

Олег Кужман також закликав власників сільськогосподарських компаній в найкоротші терміни перейти до «закритого типу» роботи, щоб мінімізувати контакти здорових свиней з можливою небезпекою. У першу чергу, це стосується 41 фермерського підприємства, які все ще не підготувалися до протидії африканській чумі: «Я попереджаю вас, що поява осередків хвороби обернеться значними економічними втратами для регіону, а для фермерів - втратою бізнесу», - констатував Олег Кужман.

Комментарии (8)

08:55, 26 августа 2015

А профилактика, это сало с прослойкой по 75 грн Кг, мясо вырезка по 90, ребра по 65, кости по 25, язык по 55, печень по 35. Чтобы никто купить не смог? Именно такие сейчас цены на рынке

08:59, 26 августа 2015

И еще. Евреи свинину не едят, в Израиле ее не продают. Может это и не африканская чума, а порошенковская. А что: сам не ем, бо Тора не велит, и другим не дам. Может, мы наблюдаем элементарное уничтожение свиноводства в Украине?

Румын

09:59, 26 августа 2015

Африканская-ерунда по сравнению с киевской чумидлой.

10:22, 26 августа 2015

Товарищи...ох чувствую вы правы!надо же ему еще где-то бабла скосить...

10:24, 26 августа 2015

Вот все кричат ПТН ПНХ...а почему же своё терпим?а может ПРШНК ПНХ?

11:52, 26 августа 2015

[Гость] Nаtаlinа, потому что Путлер *****, разве не понятно?

19:28, 26 августа 2015

[Гость] , не понятно. Порошенко хуже Путина. Потому что уничтожает СВОЙ народ

Вася Рогов

11:20, 26 августа 2015

Когда ж киевский поросенок чуму подхватит))) может кто слышал, что там с африканской чумой кролей? ))) было бы неплохо

Ссылка скопирована в буфер обмена