У Дніпропетровській області можна отримати адміністративну послугу он-лайн

У Дніпропетровській області можна отримати адміністративну послугу он-лайн

Фото: 1news.zp.ua

Вже сьогодні підприємці Дніпропетровщини на веб-сайті Віртуального офісу e-services.dp.gov.ua можуть замовити нову послугу – реєстрацію «Декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства» в режимі он-лайн, повідомляють в департаменті економічного розвитку облдержадміністрації. 

Нову систему запроваджено спільно з Головним управлінням Держсанепідслужби у Дніпропетровській області. Для отримання послуги на сайті необхідно зареєструватись в «Особистому кабінеті», пройти ідентифікацію і заповнити відповідну електронну форму декларації. Після отримання SMS-повідомлення, оригінал зареєстрованої декларації можна забрати у центрі надання адміністративних послуг, зазначають у департаменті. 

Адміністративні послуги в електронному вигляді запроваджуються в рамках спільного швейцарсько-українського проекту «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), який нещодавно підписали облдержадміністрація, обласна рада та Фонд Східна Європа. 

Сьогодні облдержадміністрація разом з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, які надають адміністративні послуги працюють над тим, щоб перевести в електронну форму найбільш популярні серед населення адміністративні послуги. Наприклад, вже у липні в он-лайн режимі планується надавати земельні послуги.

Регіональний віртуальний офіс надання електронних адміністративних послуг Дніпропетровської області пропонує мешканцям області єдиний доступ до адміністративних послуг й дозвільних документів, що надаються на території Дніпропетровської області. Проект працює у трьох системах: система веб-порталів - внутрішній (для працівників органів влади) та зовнішній (для заявників-підприємців - e-services.dp.gov.ua); центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) та «Поштовий проект» з послугами, які пропонуються у відділеннях «Укрпошти». Наразі в системі працюють: 35 ЦНАПів, 83 адміністратори і державних адміністратори області, 229 суб’єктів надання адміністративних послуг та їх представників, додають в управлінні.

Ссылка скопирована в буфер обмена