На Дніпропетровщині створюється єдина база потреб демобілізованих

На Дніпропетровщині створюється єдина база потреб демобілізованих

Фото: business.ua

До цієї бази буде зібрана інформація про умови проживання, стан здоров’я, потребу у соціальній допомозі, обслуговуванні, а також проблемні питання, які потребують вирішення. Наразі за кожним демобілізованим буде закріплений соціальний працівник, що вивчить потреби військових, передасть їх до єдиної бази та контролюватиме їх забезпечення.

Про це повідомили в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації департаментом соціального захисту населення ОДА розроблена «Картка соціально-побутових потреб демобілізованого учасника АТО». Цей документ містить інформацію щодо соціально-побутових умов проживання, стану здоров’я, соціальної допомоги, обслуговування, проблемних питань, які необхідно вирішити. За кожним демобілізованим закріплюється соціальний працівник, який заповнить таку картку та координуватиме реалізацію надання допомоги військовим.

Зокрема, кожен демобілізований має право на отримання матеріальної допомоги на оздоровлення. Наразі таку допомогу на Дніпропетровщині вже отримали 76 бійців.

За бажанням військовослужбовці можуть отримати земельну ділянку під забудову чи для ведення сільського господарства. Наразі 33 військових вже отримали земельні ділянки, ще 744 – отримали дозволи на розробку проектів землеустрою.

Військові, які були серйозно поранені, отримують безкоштовне протезування та необхідне лікування. Наразі послугою протезування вже охоплено 10 військовослужбових. Нагадаємо, що із залученням допомоги європейських країн та благодійних фондів протягом 2014-2015 років з медзакладів Дніпропетровщини на лікування та реабілітацію до Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Німеччини було направлено 131 бійця.

Центром зайнятості надаються послуги з працевлаштування демобілізованих військових.

Ссылка скопирована в буфер обмена