Дніпропетровська область готова створити всі умови для соціальної реабілітації постраждалих від війни, - ОДА

Дніпропетровська область готова створити всі умови для соціальної реабілітації постраждалих від війни, - ОДА

Фото: kiev.segodnya.ua

Керівництво Дніпропетровської ОДА створює необхідні умови для соціальної реабілітації постраждалих від війни, але попереджає, що працездатним і здоровим утриманцям, а також шахраям тут не раді, і легкого життя у них не буде, аж до швидкого знайомства з правоохоронними органами.

Про це розповіла речник облдержадміністрації Олена Кальянова під час щотижневого брифінгу.

Вона зазначила, що можливості щодо розселення в регіоні вичерпуються, тому вишукуються додаткові резерви. Однак, обласна влада також проводить роботу по виявленню «фіктивних» та померлих переселенців.

З 90 тисяч зареєстрованих людей, 72 тисячі отримали довідки встановленого зразка, так звані довідки переселенців. Тим, хто став на облік, але довідку не отримав - соцвиплати сьогодні призупинені. Таким чином, із загального числа спочатку зареєстрованих пенсіонерів в 53 тисячі, довідки отримали 36 тисяч. 17 тис людей «випали». Їм нарахування пенсій триває, але виплата припинена до підтвердження ними свого статусу.

«Сьогодні є багато випадків, коли люди реєструються, щоб отримати компенсації плати за проживання, та не проживають на території нашої області. Соціальні працівники в містах і районах області перевіряють місця фактичного проживання переселенців. Перевірки проведені за 11 229 адресами. Виявлено 633 сім'ї, яким була призначена допомога на проживання, однак вони не проживали на території області», - сказала Олена Кальянова.

Наприклад, у Васильківському районі за однією з адрес у приватному секторі було зареєстровано 78 людей, по іншому - 49. 224 фіктивних особи нібито проживали в приватному будинку в селищі Петропавлівка, в селищі Межова - 17 осіб за однією адресою, 22 - в селищі Дебальцево. Виплати їм зупинені.

Ссылка скопирована в буфер обмена