Що треба знати криворіжцям аби не захворіти на холеру

Фото: medicine.rayon.in.ua (ілюстрація)

Холера – небезпечне інфекційне захворювання. Щоб уникнути захворювання, криворіжцям слід дотримуватися певних правил.

Про це йдеться у Telegram Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Ротавірус: що треба знати криворіжцям про найпоширенішу в світі кишкову інфекцію

Людина може захворіти після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae. Джерелом збудника інфекції є людина, що захворіла, або носій вібріонів.

Нагадаємо, що з 1 червня в Україні розпочався посилений епідемічний нагляд за холерою.

Холерний вібріон може жити:
  • у забрудненій воді при низьких температурах та у морській воді — 2 тижні і більше;
  • у харчових продуктах при кімнатній температурі протягом 2-5 днів;
  • на поверхні плодів і овочів в умовах сонячного освітлення впродовж 8 годин;
  • у кишківнику окремих річкових та морських тварин — декілька місяців.

Щоб уникнути захворювання, дотримуйтесь простих правил:
  • не купуйте продукти харчування, зокрема - рибу, у місцях стихійної торгівлі;
  • не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах;
  • дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету;
  • використовуйте чисту воду (за можливості бутильовану);
  • мийте овочі і фрукти перед вживанням;
  • ретельно проварюйте чи просмажуйте їжу перед вживанням.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".