Яких правил дотримуватися криворіжцям, щоб попередити зараження через воду
Фото: Перший Криворізький
Про це йдеться на сайті Держспоживслужби у Дніпропетровській області.
Причинами погіршення якості води є збільшення водоспоживання, людська діяльність, погіршення екологічної системи. Результат життєдіяльності людства насамперед позначився на якості доступних запасів прісної питної води.
Забруднення води має місце також коли:
- недалеко від колодязів розташовані приміщення для свійських тварин та водопій для тварин;
- коли до колодязів потрапляють трупи гризунів, деякі з яких, можливо, були хворі на різні інфекції.
Вода у колодязях може забруднюватися через відра, якими користуються для забору води.
Щоб попередити зараження через воду, необхідно дотримуватися елементарних правил:
- для пиття використовувати тільки кип’ячену або бутильовану воду;
- не пити воду з випадкових джерел;
- при заміських прогулянках мати з собою достатній індивідуальний запас питної води;
- воду для приготування їжі та господарських потреб брати тільки з перевірених джерел;
- не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних цілей;
- кип’ятити воду, взяту з відкритої водойми для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду (хвороботворні мікроорганізми здатні протягом місяця і навіть більш жити і розмножуватися у воді);
- купатися тільки у спеціально відведених місцях.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".