Як криворіжцям провести новорічні свята без шкоди для здоров`я
Фото: Freepik (ілюстрація)
Про це повідомляє «Перший Криворізький» з посиланням на Фейсбук-сторінку Довгинцівського району Кривого Рогу нагадують.
Містянам радять не купувати продукти заздалегідь, особливо ті, що швидко псуються, уважно перевіряти терміни придатності та умови зберігання. Варто уникати стихійних ринків і купівлі їжі «з рук», надаючи перевагу магазинам або агропродовольчим ринкам, де продукти проходять ветеринарно-санітарний контроль.
Особливу увагу слід приділити зберіганню страв. Сиру продукцію необхідно тримати окремо від готової, а салати — зберігати незаправленими та заправляти безпосередньо перед вживанням. Готові страви не рекомендують залишати при кімнатній температурі більш ніж на дві години, а м'ясо, рибу, молочні продукти, салати та кондитерські вироби з кремом — обов'язково зберігати в холодильнику.
Також важливо пам'ятати, що кондитерські вироби з масляним кремом можна зберігати при температурі +2…+6 °C не більше 36 годин, а з заварним кремом — лише до 6 годин. Овочі та фрукти перед споживанням потрібно ретельно мити, молоко — кип'ятити, а м'ясо добре проварювати або просмажувати.
Варто не залишати страви зі святкового столу «на завтра», їсти невеликими порціями, робити перерви між прийомами їжі та не забувати про достатній питний режим.
Якщо ж під час свят з'явилися біль у животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура чи загальна слабкість, варто негайно звернутися до лікаря.
Читайте також: Як правильно зберігати готові страви: поради криворіжцям