На Південнобузькому напрямку ворог акцентує основні зусилля, щоб не дати ЗСУ перейти у наступ

На Південнобузькому напрямку ворог акцентує основні зусилля, щоб не дати ЗСУ перейти у наступ

Фото: Генштаб ЗСУ

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні наступу українських військ. Активних дій не вів.

Про це повідомляє Генштаб

Противник у визе зазначеному напрямку здійснював вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Таврійське, Шевченкове, Киселівка, Квітневе. Завдав авіаудару поблизу Білої Криниці.

На Харківському напрямку ворог веде повітряну розвідку з метою виявлення місць дислокації наших військ.

На Слов’янському напрямку окупанти здійснюють систематичний вогневий вплив з метою створення умов для відновлення наступу на місто Слов’янськ. Ведуть штурмові дії.

Ворог намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, блокувати підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Борівське та Воронове, бойові дії тривають.

Українські воїни на напрямку Миронівка – Семигір’я відбили штурм в напрямку Вуглегірської ТЕС. Також зупинили наступ у напрямку Молодіжне – Катеринівка. Ворог відійшов.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде бойові дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на загрозливі напрямки.

Обстріляв райони населених пунктів Андріївка, Новодонецьке, Стара Українка та Гуляйполе. Завдав авіаційного удару поблизу Красногорівки.

Крім цього, російський агресор продовжує блокування цивільного судноплавства.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена