Криворіжці скаржаться на якість питної води у Кривому Розі

Криворіжці скаржаться на якість питної води у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

З початку червня мешканці Кривого Рогу почали скаржитися на якість питної води у місті.

До редакції "Першого Криворізького" неодноразово зверталися постійні читачі та читачки, які розповідали про якість питної води, яка йде у них вдома з кранів.

Містяни стверджують, що у воді з'явився коричневий осад, вона має темний колір, та іноді в ній є навіть невідомі речовини.

Ірина, мешканка будинку 34 по вулиці Качалова, що у Саксаганському районі Кривого Рогу розповідає, що 7 червня сусіди, які живуть по тій самій вулиці, що й вона, запитали у неї про стан води у її квартирі. У жінки в квартирі стоять фільтри, тому вона спочатку нічого незвичайного не помітила.

Пізніше Ірина спробувала набрати воду без фільтра та побачила, що вона має незвичайний брунатно-сірий колір та ніби невідомі речовини. Так тривало кілька днів.

Жінка звернулася до комунального підприємства Кривбасводоканал та до Саксаганського райвиконкому, щоб дізнатися чи є інформація щодо промивки системи чи встановити інші причини такого кольору води і невідомих домішок у ній.

У виконкомі, за словами нашої співрозмовниці, сказали, що не володіють інформацією щодо промивки системи водопостачання або ремонтних робіт фахівців КП «Кривбасводоканал».

14 червня жінка знову набрала воду, але ситуація не змінилася. Тому Ірина вирішила написати скаргу у міськвиконком з вимогою встановити та усунути причину забруднення питної води.

Згодом до неї прийшла представниця водоканалу і взяла проби води.

«Що саме спричинило забруднення питної води, коли проблема буде вирішена, які запобіжні заходи застосовувати окрім кип'ятіння та чи відбуватиметься відшкодування витрат не придатної для вживання води, яку мешканці району пропустили через особисті лічильники води — ніхто не повідомив», — говорить Ірина.

Редакція «Першого Криворізького» звернулася до комунального підприємства, щоб дізнатися їхню позицію щодо ймовірних причин забруднення води. На запит редакції КП «Кривбасводоканал» відмовився давати коментарі, порадивши городянам читати їхні соціальні мережі.

Наразі проблема забруднення води є в декількох районах міста, за словами наших постійних читачів.

Редакція готова надати можливість водоканалу та чиновникам роз’яснення на нашому сайті. Електронна пошта авторок стрічки новин — [email protected]

Нині тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, які з урахуванням ПДВ за 1м3, для споживачів водоканалу складають:

  • за 1 м3 централізованого водопостачання — 15,972 грн.;
  • за 1 м3 централізованого водовідведення — 15,396 грн.;
  • разом (вода і стоки) за 1 м3 – 31,368 грн.
Розмір плати за абонентське обслуговування становить:

  • з централізованого водопостачання — 10,30 грн. з ПДВ;
  • з централізованого водовідведення — 9,70 грн. з ПДВ;
  • разом (вода і стоки) — 20,00 грн.
Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Чи помічали Ви дивний мутний осад або будь-яке інше забруднення у воді? (протягом останніх тижнів)

93.65% (1 120 голосов) Так
3.51% (42 голоса) Ні
2.84% (34 голоса) Не звертав/ла уваги

1 196 ответов

Ссылка скопирована в буфер обмена