В облстаті Дніпропетровської області розповіли, наскільки зросли ціни в травні

В облстаті Дніпропетровської області розповіли, наскільки зросли ціни в травні

Фото: Первый Криворожский

Ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області у травні 2022 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 3,0%. В Україні за цей період вони зросли — на 2,7%.

Про це повідомили вчора, 15 березня, у Головному управлінні статистики у Дніпропетровській області.

Найсуттєвіше підвищилися в ціні фрукти — на 26,3%. У межах 9,9 — 5,7% зросли ціни на пшоно, рис, крупи ячні, крупи гречані, рибу та продукти з риби.

Загалом цього року у травні продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 3,4%.

Овочі дорожче коштували на 5,3%, у тому числі капуста білокачанна — на 37,2%, морква — на 18,4%, цибуля ріпчаста — на 15,3%, буряк — на 14,8%.

Натомість зменшилися ціни:

  • на огірки (на 20,2%),
  • помідори (на 13,3%),
  • картоплю (на 7,2%).
Також варто зазначити, що на 4,2–1,2% збільшилася вартість макаронних виробів, безалкогольних напоїв, борошна пшеничного, кондитерських виробів з цукру, масла, цукру, хліба.

Водночас подешевшали яйця (на 15,0%), птиця (на 1,6%), свинина (на 1,0%).

Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби склав 4,0%, а саме: на алкогольні напої — 6,1%, тютюнові вироби – 2,0%.

Зазначимо, зниження цін відбулося у сфері охорони здоров’я на 1,8% зумовлено здешевленням фармацевтичної продукції на 3,0%.

Як відомо, суттєво здорожчали ціни на транспорт. У цілому на 9,9% передусім спричинено здорожчанням палива та мастил на 23,2%. Також вищими ціни були на транспортні послуги (на 6,9%).

Крім того, підвищилися ціни на оренду житла, у сфері відпочинку та культури, на послуги ресторанів та готелів (на 3,5–1,6%).

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена