СБУ викрила шахраїв із Дніпропетровщини, які продали «гуманітарку» на 60 мільйонів гривень

СБУ викрила шахраїв із Дніпропетровщини, які продали «гуманітарку» на 60 мільйонів гривень

Фото: СБУ

СБУ викрила шахраїв із Дніпропетровської області, які організували з-за кордону схему продажу «гуманітарки» на 60 мільйонів гривень.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Зловмисниками виявились мешканці Дніпропетровщини, які після повномасштабного вторгнення рф втекли з України. Вони були призовного віку, тому для виїзду використали підроблені документи.

Уже будучи за кордоном, вони швидко відкрили власний «бізнес» - почали продавати західну військову амуніцію і товари подвійного призначення для потреб ЗСУ. За наявними даними, вони мінімум втричі завищували вартість продукції.

Загалом за час війни фігуранти продали товарів на суму понад 60 мільйонів гривень.

Щоб не сплачувати митні платежі в Україні, зловмисники завозили продукцію під виглядом благодійної допомоги. Для цього підробляли документи від імені офіційних доброчинних організацій. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на близько 20 мільйонів гривень.

Працівники СБУ та БЕБ виявили значну кількість бронежилетів, касок, наколінників, підсумків, тепловізорів, біноклів, оптичних прицілів, безпілотних літальних апаратів і супровідну документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Одному з учасників схеми повідомлено про підозру. Вирішується питання про передачу арештованого майна на потреби ЗСУ.

Щоб бути в курсі всіх останніх подій підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена