Голова ВА пропонує не розглядати петиції криворіжців до кінця війни

Голова ВА пропонує не розглядати петиції криворіжців до кінця війни

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 19 травня, голова військової адміністрації Кривого Рогу повідомив, що пропонує депутатам міськради не розглядати петиції до кінця війни.

Про це Олександр Вілкул написав у своєму Telegram.

Цитуємо: «Як голова Військової адміністрації та Ради оборони міста, я звернувся до депутатів Криворізької міської ради із пропозицією до кінця війни не розглядати петиції. Я певен, що мене почують. Жодної політики до кінця війни у місті не буде».

Зазначимо, перед цим мова йшла про петиції з приводу перейменування та не перейменування вулиць міста. А також стосовно церковних питань. Очільник ВА Кривого Рогу, вважає, що місцеві політики і ті, що прагнули стати, заробивши «дешевий» авторитет на хайпі, про кого мова - невідомо, вирішили нагадати про себе.

Зауважимо, відповідно до статті 23 Закону України "Про звернення громадян" розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Оособливою формою колективного звернення громадян до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органу місцевого самоврядування є електронна петиція, яка подається та розглядається в порядку, передбаченому статтею 23-1 Закону.

Якою нормою, якого закону регламентується порядок розгляду звернень голови військової адміністрації міста до депутатів і чи мають розглядатись пропозиції першочергово — Вілкул не пояснив.

Ссылка скопирована в буфер обмена