Аграрії й жителі сел допомагають військовим з продуктами і пальним, а також завершують посівну

Аграрії й жителі сел допомагають військовим з продуктами і пальним, а також завершують посівну

Фото: Первый Криворожский

Аграрії Криворізького району завершують посівну — сіють соняшники і кукурудзу. Крім цього, селяни і відповідальні особи об'єднаних територіальних громад допомагають військовим продуктами харчування і пальним.

Про це повідомляють голова військової адміністрації Криворізького району Євген Ситниченко і голова Гречано-Подівської територіальної громади Галина Усик.

Врожаю вистачить не лише Дніпропетровській області, а й усій Україні на довгі роки, — говорить радник голови ВА Криворізького району Олександр Фастовець. — Ми — житниця не лише України, а й експортер продукції для багатьох країн світу. Наразі є логістичні перебої з відгрузкою нашої продукції через дефіцит пального. Проте держава обіцяє найближчим часом вирішити цю проблему
.
Щоб умови праці трактористів були безпечними, поля спочатку оглядають ДСНС або тероборона. Для деяких підрозділів тероборони міношукачі власноруч розробили криворізькі інженери.





Це відео знято на території Гречано-Подівської громади. Вона межує з Зеленодольською громадою, яка найбільше потерпає від обстрілів окупантів. У Гречано-Подівську громаду входить 15 населених пунктів. Близкість бойових дій впливає на життя громади: деякі мами з дітьми виїхали.



Ми допомагаємо військовим продуктами. У п'яти місцях громади готують гарячу їжу для військових, — говорить голова ОТГ Галина Усик. — Щодня приймаємо переселенців і допомагаємо знайти житло. Найбільше їх з Херсонської й Донецької області.




Видео: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена