В Україні затвердили цільову мобілізацію для ліквідації наслідків війни

В Україні затвердили цільову мобілізацію для ліквідації наслідків війни

Фото: Первый Криворожский

Кабінет міністрів у положенні про єдину державну систему цивільного захисту передбачив проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій.

Як повідомив у телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в суботу.

Положення про єдину державну систему цивільного захисту доповнили новим пунктом, який визначає додаткові завдання зазначеної системи у відновлювальний період.

Серед ухвалених завдань передбачено:
  • проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій;
  • ліквідація наслідків воєнних дій у населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження;
  • вжиття заходів для відновлення об’єктів критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення населення;
  • визначення населених пунктів та районів, що потребують проведення гуманітарного розмінування, маркування небезпечних ділянок, здійснення очищення (розмінування) територій; залучення до ліквідації наслідків ведення воєнних дій і надзвичайних ситуацій міжнародної допомоги.
Також передбачено надання соціальних послуг в період дії надзвичайного або воєнного стану працівниками та волонтерами, які не мають документів, що підтверджують їх фаховий рівень.

Запровадили залучення волонтерів до виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, визначено перелік соціальних послуг, що можуть надаватися екстрено (кризово), та впроваджено надання таких послуг за спрощеною процедурою. Таким людям призначатимуть компенсацію від держави за надані ними послуги.

Також урядовим указом передбачено механізм комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг із догляду на непрофесійній і професійній основі.

Читайте також: На час воєнного стану Україна обмежила експорт гречки, вівса та жита

Ссылка скопирована в буфер обмена