Нам не потрібен Герой посмертно, — криворожанка, чоловік якої в Маріуполі

Нам не потрібен Герой посмертно, — криворожанка, чоловік якої в Маріуполі

Фото: Первый Криворожский

Дружина криворіжця, який зараз обороняє від російських окупантів «Азовсталь» і Маріуполь, розповіла в яких умовах доводиться виживати її чоловікові.

У Кривому Розі 7 травня відбувся спільний брифінг жінок, матерів і сестер чоловіків, які нині боронять Маріуполь і «Азовсталь». Зараз їхні рідні заблоквані російськими військами на заводі, повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Анастасія Касьянчук говорить, що чоловіка поранили напочатку березня, але він нічого не говорив про це дружині.

Він не виходив на зв'яззок із дружиною два тижні, поки був у госпіталі — не хотів хвилювати родину.

Наразі востаннє Анастасія говорила з чоловіком два дні тому.

«Я хочу, щоб у мого сина був батько. Нам не потрібні Герої посмертно, нам він потрібен дома. Мені — чоловік, а сину — батько», — говорить Анастасія Касьянчук.


На сьогоднішньому заході жінки хотіли привернути увагу світу до петиції, в якій звертаються до лідерів світових держав і спільнот.

Організаторка акції, у якої чоловік і брат теж воюють за Україну, сказала: «Ми звертаємося до всіх світових організацій, світових лідерів, дипломатів, знаменитостей, журналістів, волонтерів, які можуть допомогти, кожна людина, кожен голос зараз має значення. Підтирмайте , дайте розголос, хай почує весь світ саме зараз, тому що саме зараз рахунок для наших хлопців ведеться на хвилини. Вони рятують наші життя, тож врятуймо їх! Save the military of Mariupol»

Кожен і кожна можуть підтримати петицію


Ссылка скопирована в буфер обмена