Літо в Україні може бути аномально спекотним, але з дощами

Літо в Україні може бути аномально спекотним, але з дощами

Фото: Первый Криворожский

Погода в Україні влітку буде з великими перепадами температури. Як прогнозують фахівці, будуть грози, шквальні вітри і "морози".

Про це написав у книзі "Погода до 2030 року" народний синоптик Леонід Горбань, передає "Главред".

За його словами, погода буде нестійкою.

Погода на червень 2022 в Україні

Перший місяць літа виявиться теплим, але з різкими змінами погоди: то ясна і спекотна, то дощова з грозами. Наприкінці червня очікується нестерпна спека.

Погода на липень 2022 в Україні


Другий місяць літа буде прохолодним. На початку липня йтимуть короткочасні дощі. Проте вже в середині липня спекотна погода повернеться, а також після коротких дощів на початку третьої декади знову стане тепліше.

Погода на серпень 2022 в Україні

В останній місяць літа буде спекотним і майже без опадів, тому настане сильна посуха. Невеликі дощі можливі в середині і кінці серпня.

Прогнозується, що середня температура липня і серпня становитиме 23-24 градуси тепла – будуть і дуже спекотні дні, і свіжа погода.

Водночас кліматологиня Світлана Бойченко наголосила, що засухи не буде. Згідно її прогнозам, дощів влітку буде більше, ніж раніше.

"Останні тенденції такі, що температура влітку триматиметься вище норми. Причому якщо раніше спекотна погода була характерною для липня-серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень. З хороших новин - великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів", - переконана кліматолог Світлана Бойченко.

Приєднуйтеся до нашого Telegram-каналу.

Ссылка скопирована в буфер обмена