У Кривому Розі СБУ затримала колаборанта

У Кривому Розі СБУ затримала колаборанта

Фото: СБУ

Криворізький відділ СБУ затримав агента спецслужб Росії, який діяв з початку вторгнення.

Про це розповів під час брифінгу голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

"Задокументовано факти збору ним даних щодо оборони Маріуполя та проведення фотофіксації оборонних рубежів наших військ на Криворізькому напрямку. Для передачі інформації окупантам він використав закриті канали зв'язку та конспіративну квартиру. У разі "провалу" агент мав відпрацьовані шляхи евакуації та підготовлений для цього автомобіль. Але це йому не допомогло", — сказав Вілкул.

За його словами, ще двоє затриманих також вели підривну діяльність. Один робив відеоролики із погрозами життя нашим захисникам та членам їхніх сімей. Інший агітував у соцмережах за "руський мир".

"Нашими спецслужбами встановлено низку громадян Росії та так званої ДНР, які у складі 11-ї ДШБ орків чинили викрадення та тортури громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області. Вони не уникнуть справедливої відплати", — зазначив голова військової адміністрації.

Як повідомив Вілкул, відділ СБУ виявив 208 колаборантів. 149 – це мешканці Херсонської області, 59 – мешканці Луганської області, які передавали росіянам інформацію про розміщення українських військ та іншими способами допомагали ворогам.

Читайте також: Окупанти активізували обстріли по лінії фронту між Криворізьким районом та Херсонською областю

Ссылка скопирована в буфер обмена