У кожному місті є щось прекрасне: криворізькі фотографи організували виставку для переселенців

У кожному місті є щось прекрасне: криворізькі фотографи організували виставку для переселенців

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 6 травня, у Кривому Розі відбулась фотовиставка для переселенців — людей, які змушені були покинути свої будинки через активні бойові дії або російську окупацію.

Захід організувала команда криворізьких фотографів. Серед організаторів й учасників виставки — Григорій Курочкін, Віра Єрифа, Ірина Сукіасян, Володимир Терновий, Олександр Водолазкін й Сергій Мохна.

Тривалий час фотографи-організатори товаришують, і всі вони прагнули допомогти людям, які стали свідками бойових дій або окупації.

Виставка — вже третій захід для психологічної розгрузки переселенців.

Раніше Григорій Курочкін з командою організовував для них заняття з петриківського розпису та арттерапію. З перших днів війни члени клубу "Commandor" - одного з організаторів заходу - допомагали теробороні, копали окопи. Згодом переключились на допомогу переселенців.

Цього разу спільнота фотографів й учасників "Командору" вирішила показати красу Криворіжжя, місця, які варто відвідати. Для людей, які прийшли на захід, пропонували безкоштовну фотосесію.



- Дуже шкода, що у місті немає волонтерського або міського штабу, який би займався виключно питаннями внутрішньо переміщених осіб, - говорить Григорій Курочкін. - Якби був такий центр (не Народний Дім, він фіксує не всі моменти), було б легше допомагати людям психологічно розряджатись, відпочивати, не йти "у себе".



Анонси наступних заходів можна дивитись у фейсбук-групі Commandor Expiditions. У найближчому майбутньому плануються заняття для дітей та різноманітні походи.







Дивіться повний фоторепортаж з виставки

Фото: Марія Пунтус

Редактор: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена