Кривий Ріг продожує надавати допомогу переселенцям з областей, де ведуться бойові дії

Кривий Ріг продожує надавати допомогу переселенцям з областей, де ведуться бойові дії

Фото: Первый Криворожский

Кривий Ріг продовжує надавати допомогу мешканцям, які прибувають до нас з областей, де ведуться активні бойові дії.

Про це йдеться на офіційному сайті Криворізької міської ради.

Крім цілодобового пункту прийому переселенців у «Народному домі», відкрито додатковий пункт в Інгулецькому районі. Це дає можливість розмежувати потік людей та швидше надавати їм допомогу у розміщенні. Для тимчасових місць розселення використовують гуртожитки, навчальні заклади. Громадян, які потребують догляду соціальних або медичних працівників, розміщують у терцентрах та будинках милосердя.

Кривий Ріг надає прихисток, допомогу та підтримку мешканцям міст та сіл, де зараз ведуться активні бойові дії. А це – жителі Харківської, Донецької, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей. Рятуючи своє життя та своїх рідних, люди беруть з собою найнеобхідніші речі, а буває й таке, що приїздять до нас без нічого. Ми надаємо допомогу кожному! Через органи соціального захисту на сьогодні у нас офіційно обліковано понад 35 тисяч внутрішньо-переміщених осіб. А всього їх у місті 50 тисяч. Цілодобово працює пункт прийому прибуваючого населення, у якому організовано надання різних видів послуг: від реєстрації, розселення людей до юридичної консультації та психологічної підтримки. Профільні фахівці надають роз’яснення з оформлення соціальних виплат.

«У нас зараз багато переселенців проживають у закладах освіти міста. Кожного дня ми приймаємо нових внутрішньо-переміщених осіб як на постійне проживання, так і тимчасове - для вирішення питання їх подальшого перебування. Ми працюємо у цілодобовому режимі й створюємо необхідні умови для людей», - сказала директор департаменту освіти та науки Тетяна Кріпак.


Оперативно тут: https://t.me/news_1kr
Обговорення у чаті: https://t.me/chat1krua

Ссылка скопирована в буфер обмена