Через Кривий Ріг проїхало понад 100 тисяч біженців

Через Кривий Ріг проїхало понад 100 тисяч біженців

Фото: Первый Криворожский

Більшість біженців проїжджають через Кривий Ріг та прямують далі на Захід України та закордон.

Про це повідомляє Управління преси та інформації Криворізького виконкому.

У Кривому Розі створено систему прийому, реєстрації та підтримки біженців. За завданням міськвиконкому та військової адміністрації міста ця система працює з перших днів війни.
Через наше місто вже проїхало понад 100 тисяч тимчасово переміщених осіб.

У «Народному домі» (вул. Криворіжсталі, 52) організовано прийом біженців. Створено медкабінет, Кімнату матері та дитини, можливість тимчасового перебування, працює кабінет психолога. Спеціалістами відповідних управлінь міста проводиться реєстрація біженців. Для підтримки біженців місто, міжнародні фонди та волонтери передають одяг, продукти харчування та засоби гігієни.

Для забезпечення транзиту біженців через Кривий Ріг в інші міста на залізничному вокзалі також створено Кімнату матері та дитини, медичний кабінет, організовано логістику посадки, можна безкоштовно отримати гарячі напої та їжу.

Також у місті у зв'язку з небезпекою через агресію Росії було проведено евакуацію в північні райони Кривого Рогу мешканців з мікрорайонів, які знаходяться біля військових частин, та з південної частини міста, яка є найбільш небезпечною.

Також до Кривого Рогу були переміщенні жителі з селищ Криворізького району Дніпропетровської області та з Херсонщини, де проходили бойові дії.
Родинам з дітьми та особам з інвалідністю надавались місця в гуртожитках, іншим – в садочках та школах.

Оперативно тут: https://t.me/news_1kr

Обговорення у чаті: https://t.me/chat1krua

Ссылка скопирована в буфер обмена