У Кривому Розі діячі культури звернулися до європейських митців із закликом сприяти закриттю неба над Україною

У Кривому Розі діячі культури звернулися до європейських митців із закликом сприяти закриттю неба над Україною

Фото: Первый Криворожский

29 березня 2022 року в Кривому Розі відбулась культурна акція «Вільне небо/Free Sky» на підтримку звернення українського народу та Президента України Володимира Зеленського до керівництва країн Заходу та НАТО закрити небо над нашою країною та зупинити війну.

Про це повідомляє Управління преси та інформації Криворізького виконкому.

Музиканти виконали Гімн України, популярні українські мелодії та Гімн Кривого Рогу.

«Цією акцією українські діячі культури звернулися у тому числі до французьких митців. Ми хочемо звернути їхню увагу на тисячі загиблих мирних жителів – жінок, дітей, стариків та попросити їх підтримати заклик українського народу, щоб західні політики закрили небо над Україною та припинили масові вбивства, які щодня робить країна-агресор – Росія», – сказала відома криворізька мисткиня Ольга Фоміна .

На цій акції була презентована її пісня «Закрийте небо!». Пісня присвячена пам'яті всіх українських дітей, вбитих російськими військами.

Головний диригент муніципального духового оркестру Кривого Рогу Іван Кулжинський сказав: «Я повністю підтримую цю акцію, підтримую прагнення нашого народу до свободи, незалежності. Ми підготували твори, що трішки звільнять душі людей. Тому що, слухаючи музику, люди розслабляються і їх лишають погані емоції. Як казав Леонід Биков, «Всё приходящее, а музыка – вечна»!».
Захід організовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, виконкому Криворізької міської ради.







Ссылка скопирована в буфер обмена