143 дитини загинули через війну, яку розпочала рф в Україні

143 дитини загинули через війну, яку розпочала рф в Україні

Фото: Офіс Генерального прокурора

Станом на 28 березня 143 дитини загинуло та 216 поранено за час повномасштабних бойових дій на території України, які веде Росія.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Найбільше постраждало дітей у Київській - 67, Харківській - 49, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївський - 30, Луганській - 27, Запорізькій - 21, Херсонській - 24, столиці - 16, Житомирській - 15 та Сумській - 14 областях.

27 березня 2022 року військовослужбовцями ЗС РФ було обстріляно села Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілів загинуло 3 дитини та одна отримала поранення.
Також вчора, 27 березня, через обстріл окупантами Луганщини ще двоє дітей отримали поранення.

Зазначимо, що внаслідок обстрілу ворогом селища у Фастівському районі Київської області була поранена дитина 27 березня.

В Херсонській області в лікарні помер 15–річний хлопець від поранень, які він отримав внаслідок артилерійського обстрілу.

В Сумській області 27 березня 2022 року військовий транспортний засіб РФ здійснив наїзд на родину, яка йшла по дорозі, внаслідок чого 15-річний підліток отримав травми, а його батько помер у лікарні.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 733 заклади освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена