До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями внаслідок обстрілів окупантів доставлено 9 дітей

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями внаслідок обстрілів окупантів доставлено 9 дітей

Фото: Офіс Генерального прокурора

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими поранення внаслідок обстрілів військовими рф доставлено 9 дітей із Маріуполя та Сєвєродонецька.

Про це повідомляє Офіс Генералького прокурора.

Через збройну агресію РФ в Україні загинуло 128 дітей.

Станом на ранок 24 березня 2022 року загинуло 128 дітей, більше 172 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській - 64, Харківській - 43, Донецькій - 43, Чернігівській - 32, Миколаївський - 24, місті Києві - 16, Житомирській - 15, Херсонській - 15 і Сумській - 14 областях.

У Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку знайдено тіло 11-річної гімнастки Катерини. Маленька спортсменка неодноразово перемагала на великих змаганнях.

11 березня 2022 року під час евакуації цивільного населення в с. Перемога Броварського району Київської області військовими РФ було застосовано зброю по колоні автомобілів, внаслідок чого був вбитий 13-річний хлопець.

13 березня 2022 року у місті Бучі Київської області військовослужбовцями збройних сил РФ безжально розстріляно автомобіль, в якому перебувала родина, мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Серед закладів освіти зазнали пошкоджень та руйнувань більше 230 шкіл та 155 дитячих садочків. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в місті Києві. Крім того, зазнали руйнувань більше 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

Ці дані не є остаточними, з огляду на відсутність можливості огляду місць обстрілу в місцях, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена