Весь бюджет Кривого Рогу працює на оборону — Олександр Вілкул

Весь бюджет Кривого Рогу працює на оборону — Олександр Вілкул

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 9 березня, під час брифінгу начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що весь бюджет міста, окрім соціальних виплат працює на оборону Крвиого Рогу, армію, нацгвардію, тероборону.

Включені позабюджетні кошти.

За словами Юрія Сіньковського, командира 101-го окремого батальйону територіальної оборони Криворізького району, всі бійці тероборони нагодовані, взуті, одягнені. Системне забезпечення є, у тому числі місто забезпечило дворазове гаряче харчування.

Також у місті наладили пошив розвантажувальних жилетів багатьох інших необхідних речей. Це роблять в тому числі волонтери.

У місто завозять бронежилети із Туреччини, Румунії, Польщі. Також бронежилети виготовляють у нашому місті. Всі вони перевіряються національною гвардією. Наші металурги зараз теж роблять спеціальні пластини.

Ворог не пройде і навіть не сунеться, запевняє Олександр Вілкул.

Також він наголошує на необхідності перевіряти інформацію, не поширювати фейки та не публікувати у соцмережі розташування військових об'єктів та техніки.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"


Редакція Першого Криворізького поцікавилась у спікерів,
  • скільки грошей було виділено з міського бюджету для територіальної оборони,
  • скільки додаткових коштів було виділено, яка призупинена діяльність по тендерам і таке інше?

    Також ми озвучили інформацію, яка надходить від волонтерів, які стверджують, що є підрозділи територіальної оборони, які не мають достатньої кількості їжі та обмундирування.
Відповідаючи на питання про витрати із бюджету міста, Олександр Вілкул сказав: “Весь бюджет міста, крім соц питань, сьогодні працює на армію, нацгвардію і оборону. У нас військовий стан. Працюють позабюджетні кошти. Закінчиться війна, скажемо, хто скільки витратив”.

Волонтери шиють балаклави, розгрузки тощо, запевняє медіа.

“Ми дуже-дуже вдячні, думаю, бійці теж вдячні”, сказав Вілкул.

Конкретних сум, виділених із бюджета міста, він не назвав. У розпорядженні редакції є документи. в яких сказано, що станом на 28 лютого виділено з бюджету міста 2 мільйони гривен.





Ссылка скопирована в буфер обмена