Президент Зеленський отримав медаль Свободи Рональда Рейгана

Президент Зеленський отримав медаль Свободи Рональда Рейгана

Фото: Адміністрація Президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 7 березня, отримав медаль Свободи Рональда Рейгана.


Про це йдеться на президента України.
Пані посол України у США Оксана Маркарова отримала для президента медаль Свободи Рональда Рейгана, її вручив керівник фундації Рональда Рейгана Фредерік Раян.
Він сказав, що ця висока нагорода — нагорода за лідерство президента України та незламність духу мільйонів українців, які відстоюють своє право обирати власне майбутнє та надихають увесь цивілізований світ боротися за цінності свободи й демократії, яким Рейган присвятив своє життя.

Керівник фундації також зазначив, що сьогодні путінський режим намагається відновити уламки радянської імперії, розпочавши жорстоку та криваву війну в центрі Європи. Як і понад три десятиліття тому, "імперія зла" не має шансів на існування.
Раян сказав відомі слова Рейгана: "Передусім ми маємо усвідомлювати, що жоден арсенал, жодна зброя у світових арсеналах не є такою могутньою, як воля та моральна мужність вільних чоловіків і жінок. Це та зброя, якої наші супротивники в сучасному світі не мають".
За 30 років існування премії її отримали зокрема Лех Валенса, Михайло Горбачов, Колін Павелл, Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Іцхак Рабин, Натан Щаранський.

Ссылка скопирована в буфер обмена