У Кривому Розі готові до використання більше 1 240 захисних укриттів

У Кривому Розі готові до використання більше 1 240 захисних укриттів

Фото: Первый Криворожский

Станом на 6 березня у Кривому Розі більше 1 240 захисних укриттів для цивільного населення готові до використання.

«Ми підготували більше 1240 укриттів, в цілому все що потрібно є. Не скрізь все ідеально, але навели порядок», — говорить в. о. міського голови Кривого Рогу – заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Зараз у місті функціонує 1242 укриття для населення.

Юрій Вілкул проінспектував одне із найбільших сховищ в Саксаганському районі, розраховане на 2000 чоловік.

«У нашому місті ми робимо все для того, щоб захистити наших мешканців як від нападу сухопутних сил окупантів, так і від нападу з повітря. Буквально за кілька днів проведено величезну роботу у кожному районі. Найголовніша мета - забезпечити можливість безперервного перебування мешканців протягом не менше 48 годин. У кожному сховищі розставляються лавки, стільці, ліжка. Обов’язково мають бути вода, як питна, так і технічна, медикаменти, засоби оповіщення (телефони, радіоприймачі). Ми підготували укриття у школах, лікарнях - усі вони приймають людей. І я щиро вдячний всім представникам нашої великої криворізької громади, які надають допомогу В підготовці сховищ, несуть воду, речі, а на прикладі Саксаганського району - ще й беруть участь в облаштуванні укриттів», — підкреслює Юрій Вілкул.

Василь Старовойт, голова Саксаганського району доповів: «Це укриття на Сонячному було у занедбаному стані, але ми разом з жителями та за підтримки Військової адміністрації міста навели тут лад. Дякуємо КП «Кривбасводоканал» та ТОВ «Весташляхбуд» за надання необхідної техніки, ТОВ «Криворіжелектромонтаж» за допомогу в проведенні освітлення. Укриття велике та просторе обладнане біотуалетом і може вміщувати 2000 людей».

«За перші дві-три доби всі люди, жителі мікрорайону Сонячний максимально швидко організували матеріали. Сховище практично на 99% готове. Несуть все, що тут може знадобитися!», — сказав Сергій Попович, мешканець мікрорайону Сонячний.

«У теперішній ситуації всі разом – місто, підприємства, жителі, наші військові - ми захищаємо рідний Кривий Ріг. Разом знаходимо шляхи для вирішення будь-яких завдань», - підкреслив Ю. Вілкул.

Місця для укриття населення забезпечуються:
- ємностями з питною (з розрахунку 2 л на добу на одну особу, яка підлягає укриттю) та технічною водою (за відсутності централізованого водопостачання);
- контейнерами для зберігання продуктів харчування;
- резервним штучним освітленням (електричними ліхтарями, свічками, гасовими лампами тощо);
- первинними засобами пожежогасіння (відповідно до встановлених норм для приміщень відповідного функціонального призначення);
- засобами надання медичної допомоги;
- засобами зв’язку і оповіщення (телефоном, радіоприймачем);
- шанцевим інструментом (лопатами штиковими та совковими, ломами, сокирами, пилками-ножівками по дереву, по металу, тощо).

Створено інтерактивну карту укриттів - https://www.google.com/maps/d/edit?mid=16h3FUytKB...

Контакти відповідальних по кожному району:
Саксаганський район: Стєннікова Ганна Віталіївна +38097-479-06-98
Довгинцевський район: Горб Наталя Филіпівна 068-907-09-88
Центрально-Міський район: Дівенко Евген 097-936-78-38
Інгулецький район: Бондар Вікторія Олегівна 098-033-43-51
Металургійний район: Щербина Тетяна Вікторівна 0968664566
Покровський район: Тарасенко Іван Сергійович 097-873-95-13
Тернівський район: Колесник Віталій Миколайович, 097-779-60-07









Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Ссылка скопирована в буфер обмена