У Криму засудили фрілансера з Кривого Рогу, який працював із РадіоСвобода

У Криму засудили фрілансера з Кривого Рогу, який працював із РадіоСвобода

Фото: facebook.com/vlad.yes

Сьогодні, 16 лютого, суд в окупованому Росією Криму засудив фрілансера проєкту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка до шести років ув’язнення.

Дружина засудженого фрілансера Катерина Єсипенко повідомила редакції «Першого Криворізького», що родина подасть апеляцію.

Нагадаємо, Владислава Єсипенка, який знімав відео для медіа в окупованому Криму звинуватили у зберіганні вибухівки та роботі на українські спецслужби. Його затримали після святкування Дня народження Тараса Шевченка. До Владислава застосовували тортури і не допускали незалежних адвокатів, а кримські примушували написати зізнання.

Із редакцією «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» криворіжець працював кілька років. Владислав, згадує дружина Катерина, проводив опитування серед мешканців та мешканок півострову, публікував матеріали на соціальні теми та про екологію на окупованій РФ частині України.

Фрілансер робив матеріал про Бакальську косу, з якої вивезли пісок для будівництва мосту через Керченську протоку, через ці роботи вона ледь не зникла.

Ще він вів публічні розмови із кримськими бізнесменами які зізнавались, що помилилися, коли проголосували на так званому референдумі щодо статусу Криму.

Вдома Владислава чекає дружина і донечка.

Колишній політичний в'язень Кремля режисер Олег Сенцов на минулому тижні презентував у Кривому Розі стрічку «Носоріг».

Редактор: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена