Рецепт святкового біскотті — рецепт із фото та відео

Рецепт святкового біскотті — рецепт із фото та відео

Фото: Первый Криворожский

Якщо Ви ще не визначились із десертом на Новий Рік чи Різдво, радимо розглянути варіант приготування італійського сухого печива біскотті.

Редакція «Першого Криворізького» радить готувати такий десерт до чаю чи кави тим, хто не впевнений, чи дійде справа до чаювання у новорічну ніч або Святвечір. Якщо печиво не з'їдять у перший день свята, ним можна ласувати щонайменше два тижні.

Інгрідієнти:

  • борошно 400 грамів;
  • цукор 200 грамів;
  • яйця 5 штук;
  • цедра 1 апельсину або 1 лимону;
  • ванільний цукор або ванілін — 2 пакетики;
  • розпушувач — 2 пакетики;
  • олія рослинна (за бажанням);
  • какао (за бажанням) — 1 столова ложка.



Щоб сухарики гарно виглядали і смакували, радимо підібрати наповнення для них за власником смаком.

Для вказаного об'єму борошна ми використовували такий набір
горіхів та сухофруктів:
  • родзинки — 40 грамів;
  • арахіс — 40 грамів;
  • цукати — 80 грамів;
  • фісташки — 50 грамів.


    Якщо якийсь із інгрідієнтів вам не подобається або у вас чи членів родини на нього алергія, замініть на сушену журавлину або що.
1. Просійте борошно, додайте у нього цукор. Якщо хочете використати мед замість цукру, треба збільшити кількість борошна, аби тісто не розпливлось.

2. Змішайте ягоди, сухофрукти із борошном та цукром. Додайте ванілін, цедру цитрусових, за бажанням можна додати столову ложку какао.


3. Додавайте розпушувач, вводьте у суху суміш яйця.



4. Ретельно перемішайте інгрідієнти, щоб утворилась однорідна маса. Тісто має бути в'язким.

5. Викладіть тісто на стіл або дошку для роботи з тістом. Радимо стіл і руки притрусити борошном, щоб тісто не прилипало до долонь. Якщо ж воно виявиться надто в'язким, скористайтесь невеликою кількістю оливкової або іншої олії без різкого запаху.


6. Розігрійте духовку. Роздліть тісто на 4 частини і сформуйте з них «батони».


7. На змащений олією листок для запікання або пергаментний папір викладіть «батони» так, щоб вони не торкались одне одного.



Якщо якийсь із них розтечеться, замість купи сухого печива вийде один коржик :)

8. Випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах (якщо у вас немає термометра, накрутіть трошки більше половини)

Коли дістанете тісто із духовки, дайте йому 3-5 хвилин охолонути.

Використовуючи рукавичку, розріжте на шматочки товщиною +- 1 сантиметр і поверніть у духовку, розклавши на бік.




Тепер треба досушити виріб ще хвилин 5-10. Щоб не спалити печиво, треба час від часу заглядати у духовку.

Печиво рекомендуємо по кілька секунд розмочувати у чаї чи каві.

Кольорова начинка стане чудовою окрасою різдвяного чи новорічного столу. Із прийдешніми Вас святами!




Редактор: Софія Скиба

Ссылка скопирована в буфер обмена