Пресс-релиз

Фінал конкурсу «Green інтелект»: у Кривому Розі визначили переможця інтелектуального змагання

Фінал конкурсу «Green інтелект»: у Кривому Розі визначили переможця інтелектуального змагання

Фото: Метінвест

УКривому Розі пройшов фінал конкурсу «Green інтелект». За звання переможця змагались 10 випускників криворізьких шкіл, які показали найкращі результати під час півфіналу. Всього для участі в інтелектуальному конкурсі зареєструвались близько 200 одинадцятикласників. Конкурс реалізували за ініціативи ГС «Зелений центр Метінвест» спільно з освітянами у Кривому Розі, Маріуполі та Запоріжжі.

Нагадаємо, конкурс спрямований на пошук обдарованих дітей, які свідомо ставляться до питань екології, своїми вчинками демонструють відповідальність за збереження природних ресурсів, навколишнього середовища. «Green інтелект» проходить у місті вперше. Організатори планують мотивувати учнів до вивчення природничих дисциплін, підвищити професіоналізм педагогів та залучити до активності батьків.

Фінал конкурсу проходив у два етапи: у першому блоці учасники відповідали на 20 запитань і мали по 4 варіанти відповіді, у другому - одне запитання, на яке учасник повинен був самостійно надати розгорнуту відповідь.

«Це величезна праця, я захоплююсь такими дітьми. Вони мають глибокі знання у різних напрямках. Потрібно мати високий рівень інтелекту та ерудиції, щоб правильно та швидко відповісти на усі запитання, такому може позаздрити кожен дорослий», - розповіла Віолетта Громова, менеджерка ГС «Зелений центр Метінвест», організаторка конкурсу.

Із великим відривом, більше ніж на 3 000 балів, переможницею конкурсу «Green інтелект» стала Крістіна Карпенкова, учениця Криворізького Покровського ліцею. Четвірка кращих конкурсантів отрималасучасні ноутбуки для навчання.

Крістіна представлятиме місто у супер фіналі, який відбудеться 12 грудня в онлайн форматі. Юна криворожанка змагатиметься з переможцями з Маріуполя та Запоріжжя.
«Мені сподобалось брати участь у конкурсі. Було досить важко обійти суперників, але я з цим впоралась. Сподіваюсь показати гарний результат і у супер фіналі змагань», - поділилась враженнями Крістина Карпенкова, переможниця конкурсу «Green інтелект».

Усіх фіналістів запросили на навчання до першого недержавного гірничо-металургійного університету «Метінвест Політехніка». Університет націлений надавати освіту європейського рівня українським студентам. Керівник напряму «Гірництво» технічного університету «Метінвест Політехніка» Едуард Фесенко додав, що проведення такого виду конкурсів корисно як для випускників, так і для університетів.

«Будь-який конкурс - це корисно і для університетів, один з яких я представляю, і для учнів, оскільки вони показують свої можливості та таланти. Показують, чим вони кращі за своїх однолітків. Екологічні проблеми, екологічні напрямки – це дуже актуальна тема для сьогоднішнього дня. Я підтримую інтелектуальні конкурси і вважаю їх дуже корисними», - зазначив Едуард Фесенко, керівник напряму «Гірництво» технічного університету «Метінвест Політехніка».

Нагадаємо, «Метінвест Політехніка» – це повноцінний вуз із викладацьким складом, сучасними освітніми програмами та технологіями, а також правом видачі дипломів державного зразка. Вуз готуватиме фахівців високого рівня за такими напрямками: металургія, комп'ютерні науки, матеріалознавство, автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології, хімічні технології та інженерія, гірнича справа, економіка, екологія.


Ссылка скопирована в буфер обмена