Що зміниться для криворіжців із 1 грудня

Що зміниться для криворіжців із 1 грудня

Фото: Первый Криворожский

Якою буде мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня 2021 року, як зміняться зарплати вчителів — у публікації «Першого Криворізького»

Відсьогодні вартість проїзду у маршрутному таксі у Кривому Розі стоновить 8 гривень.

Із 1 грудня в Україні підвищується розмір мінімальної заробітної плати, а разом з ними зміняться і розміри соціальної допомоги.

Заробітна плата освітян відсьогодні виросте на 8,6%.

Також сьогодні день набирає чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».
Він передбачає:
  • Скасування «штампу про прописку» для паспортів-книжечок та довідку про прописку для ID-карток;
  • Можливість отримати інформацію у формі витягу;
  • Можливість власника житла самостійно зняти з реєстрації «прописаних» в його житлі людей.
Уряд скоротив термін дії "жовтого" сертифіката вакцинації, (його видають після першої дози вакцини від коронавірусу) до 30 днів. “Термін дії "жовтого" сертифіката з 6 грудня становитиме 30 днів. Раніше він діяв 120 днів", — повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Із 10 грудня за пластикові пакети в магазинах, кафе і ресторанах доведеться платити. Таку постанову ухвалив Кабінет міністрів 29 вересня.
7 червня Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Ссылка скопирована в буфер обмена