Пресс-релиз

Громадська організація та бізнес продовжують розвиток громад

Громадська організація та бізнес продовжують розвиток громад

Фото: Метінвест

28 листопада 2021 року ГО «Криворізька фундація майбутнього» відзначає свій третій день народження. У співпраці з компанією Метінвест вдалось реалізувати близько двохсот проєктів у Кривому Розі, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Протягом трьох років партнери втілили у життя інфраструктурні, освітні, культурні та спортивні проєкти. Для їх реалізації фундація налагоджує зв’язки із представниками малого і середнього бізнесу, навчальними та культурними закладами, іншими громадськими організаціями, ініціативними криворіжцями, іноземними колегами та партнерами з інших регіонів України.

«За три роки успішно втілено сотні проєктів різноманітного спрямування, до яких долучились тисячі учасників. Такі досягнення – результат партнерства з компанією Метінвест, підприємцями, освітянами, культурними та громадськими діячами. Нам вдалося реалізувати проєкти, направлені на розвиток інфраструктури, створення умов для підвищення якості життя у громадах, розбудову освіти, доступність спорту, медицини та соціальних послуг. Сьогодні у процесі реалізації знаходяться кілька інфраструктурних проєктів, які змінять життя громад на краще», — розповіла Олена Лещенко, директорка ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Нещодавно у Кривому Розі, Маріуполі та Запоріжжі реалізували проєкт «Лідерська освітня програма для вчителів STEAM-CAMP». Втілили програму у життя громадські організації «Криворізька фундація майбутнього», «Фонд розвитку Маріуполя» та «Запоріжжя. Платформа спільних дій». Навчання сучасним та ефективним освітнім STEAM-методам пройшли близько 500 вчителів із промислових міст України. Двоє кращих криворізьких педагогів-новаторів отримали сертифікати на 10 тисяч гривень. Їх учні набрали 170 і більше балів в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступили на технічні спеціальності у місцевих вишах.

Минулого року ГО «Криворізька фундація майбутнього» уклала угоди про співпрацю з криворізькими університетами для реалізації соціальних проєктів, орієнтованих на підтримку студентів, молодих педагогів та покращення інфраструктури навчальних закладів. Завдяки співпраці у Криворізькому національному університеті, Криворізькому державному педагогічному університеті та Державному університеті економіки та технологій (ДУЕТ) вже діють три кімнати матері та дитини. У них створили комфортні умови для перебування батьків-студентів та викладачів із дітьми.

У гуртожитку Криворізького педагогічного університету відкрили перший студентський хостел. Будівництво тривало майже рік. Вартість проєкту складає 620 тисяч гривень. За цей час для студентів провели внутрішнє та зовнішнє оздоблення, облаштували індивідуальні приміщення та кімнати спільного користування.

У IT-Hub & coworking, який був створений за ініціативи Метінвесту спільно з фундацією та ДУЕТ створюють інклюзивне середовище. Для підвищення рівня доступності освіти для криворіжців з інвалідністю фундація уклала Меморандум із вишем та профільними громадськими організаціями Кривого Рогу.

Масштабним напрямком роботи громадської організації є розбудова громад Дніпропетровщини та Кіровоградщини. За фінансової підтримки компанії Метінвест та координації «Криворізької фундації майбутнього» у селах, де мешкають співробітники промислових підприємств, реалізують важливі проєкти благоустрою, розвивають медичну та освітню галузі, а також забезпечують правопорядок.

Так, наприклад, у Глеюватській громаді завершили капітальний ремонт будівлі опорного пункту поліції. В оновленій станції розташували офіс дільничного офіцера громади, який цілодобово забезпечує порядок та безпеку мешканців 19 сіл. У селі Лозуватка продовжують створювати парк для дорослих та дітей. Проєкт реалізують за результатами конкурсу на кращий дизайн. Фінальний варіант проєкту паркової зони обрали спільно із селянами.

На території Карпівської громади у Широківському районі отримав друге життя сільський клуб. За сприяння Інгулецького ГЗК тут також оновили будівлю Андріївського дитячого садочка. В смт Широке завершили оновлення покриття для підлоги у закладах освіти та культури – тергромадам було передано більше 2000 м2 ковроліну.

«Компанія Метінвест системно допомагає розвивати території і населені пункти для комфортного життя мешканців. Тому партнерство з територіальними громадами в межах Меморандумів про співпрацю – це конкретні дії бізнесу, влади та небайдужих жителів. Це допоможе покращити умови для проживання та зробити громади сучасними і безпечними. Впевнений, що спільними зусиллями ми зробимо багато корисного для жителів громад», — підкреслив генеральний директор Центрального ГЗК Дмитро Шевчик.

Орієнтуючись на багаторічний розвиток Лозуватської та Петрівської громад, сільрадам допомогли створити стратегії. Спільно з експертами-урбаністами з Big City Lab у тергромадах провели анкетування для виявлення актуальних потреб та створили робочі групи, які будуть опікуватись проєктами розвитку. Комплексний документ - стратегія розвитку - є частиною партнерської угоди між Центральним ГЗК та громадами. Меморандуми про довгострокове соціально-економічне співробітництво для подальшого розвитку сільських районів уклали з громадами також Північний та Інгулецький комбінати.


Комментарии (5)

блохастые слуги нарида

14:13, 26 ноября 2021

Это не диагноз - агония... фундаційнiх***

sserh

14:35, 26 ноября 2021

хороший проект, очень важно, чтобы было больше подобного, чтобы была помощь, чтобы люди не опускали руки

olgarozova

18:53, 26 ноября 2021

такие проекты особенно важны для молодежи

Костян4ик

23:05, 26 ноября 2021

поддержка бизнеса, является своего рода копилкой на нужды, не предусмотренные бюджетом.....

Фрося Поцелуева

00:01, 27 ноября 2021

" Двоє кращих криворізьких педагогів-новаторів отримали сертифікати на 10 тисяч гривень. Їх учні набрали 170 і більше балів в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступили на технічні спеціальності у місцевих вишах." ВОТ! Вот когда вижу РЕАЛЬНЫЕ дела, хочеться хлопать в ладоши! Хоть кто-то помогает учителям и детям!

Ссылка скопирована в буфер обмена