Криворізький викладач виграв освітній грант від IT-компанії

Криворізький викладач виграв освітній грант від IT-компанії

Фото: КПГтЛ

Викладач з Криворізького державного педагогічного університету виграв освітній грант від ІТ-компанії SoftServe.

Про це повідомив Департамент освіти і науки виконкому Криворізької міської ради.

5 українських викладачів ІТ-дисциплін в університетах отримають фінансування від SoftServe для оновлення чи створення власного технічного курсу.

У межах проєкту викладачі з майже 50 українських університетів подали 84 заявки. Вони стосувалися оновлення та створення курсів з інтернету речей, великих даних, економетріки, UX/UI дизайну, управління ІТ-проєктами, машинного навчання, дизайн мислення у проєктуванні застосунків та інші.

Журі з внутрішніх експертів компанії оцінювало курси за такими критеріями, як інноваційність ідеї, її цілісність та масштабованість, регіональна складова та навчання студентів компетенціям, потрібним на реальних проєктах.

Одним із переможців став доцент кафедри iнформатики та прикладної математики Павло Мерзликін. Викладач отримає грант $2000.

«Цього року SoftServe вперше провів грантовий конкурс для викладачів університетів. Нашим завданням було знайти викладачів-новаторів, підтримати їхні ідеї та допомогти з їх втіленням. Адже ми прагнемо зробити українську ІТ-освіту конкурентною глобально. І це можливо досягнути тільки у тісній співпраці між ІТ-компаніями та освітянами», — коментує Галина Даців, віце-президентка з питань розвитку та навчання у SoftServe.

Частина модернізованих та нових програм стартує вже цього року. Наступного їх стане ще більше, оскільки компанія планує продовжити конкурс та провести новий вже у першій половині 2022.

Читайте також: У Кривому Розі вакциновані на 100% працівники 43 закладів освіти

Комментарии (2)

Александр 189

18:58, 04 ноября 2021

А где написано что за проект? За что денег дали?

firewaters

09:20, 05 ноября 2021

Молодец! Профессионал своего дела!

Ссылка скопирована в буфер обмена