Пресс-релиз

«Зелений центр Метінвест» визначив переможців конкурсу «Квітуче подвір'я»

«Зелений центр Метінвест» визначив переможців конкурсу «Квітуче подвір'я»

Фото: Метінвест

Громадська спілка «Зелений центр Метінвест» підбила підсумки конкурсу по озелененню і ландшафтному дизайну. В фінал вийшли 13 учасників - представники ОСББ, соціальних закладів, закладів освіти та культури. На реалізацію ініціатив криворіжців компанія Метінвест спрямувала 600 тисяч гривень.

На конкурс«Квітуче подвір'я» містяни подали 43 проєкти за власними ескізами, 13 з них набрали найбільшу кількість уподобань за підсумками онлайн голосування. Для реалізації проєктів від «Зеленого центру Метінвест» переможці отримають будівельні матеріали, зелені насадження, елементи ландшафтного дизайну. За їх допомогою конкурсанти будуть створювати комфортний та безпечний простір.
Кращі ескізи визначили у чотирьох номінаціях. Серед учбових закладів перемогли проєкти криворізької загальноосвітньої школи №72, дошкільних навчальних закладів №202 та №243, криворізької гімназії №4 та №91. Серед ОСББ – ескізи об’єднань «Заріччя 45», «Співдружності 60», «Аврора 9». Кращий ескіз серед закладів охорони здоров’я та територіальних центрів надало управління праці та соціального захисту населення Тернівського району, а серед закладів культури та спорту - палац культури «Північний».

«Ми використовуємо кожну можливість, щоб зробити площу біля палацу культури привабливішою і комфортнішою для криворіжців та гостей міста. Вже п’ятий рік поспіль «Зелений центр Метінвест» підтримує наші ініціативи. Спільно ми проводимо суботники з благоустрою та озеленення, святкові заходи. В цьому році завдяки участі у конкурсі «Місце зустрічі» біля палацу встановили габіон у вигляді герба Кривого Рогу, наразі облаштовуємо прилеглу територію», - відзначив директор ПК «Північний» Володимир Будко.

Конкурси «Зеленого центру» стали поштовхом для городян, щоб перевтілити прибудинкові території, площі, створити нові сквери та зони відпочинку.
«При бажанні кожна маленька ідея з часом перетворюється в яскравий проєкт. «Зелений центр» підтримує активних криворіжців і допомагаємо їм втілити в життя свої мрії. За п’ять років в проєктах громадської спілки взяли участь мешканці 1473 багатоквартирних будинків. Вони із задоволенням облаштовували свої двори – встановлювали дитячі та спортивні майданчики, висаджували квіти, чагарники та дерева, створювали зони для відпочинку», - розповіла Світлана Хватова, менеджер проєктів ГС «Зелений центр Метінвест».

Нагадаємо, «Зелений центр» разом з криворіжцями реалізував низку масштабних конкурсів і програм з благоустрою та наведенню порядку - «Сто дворів», «Чистий під’їзд», «Квітуче подвір'я», «Місто зустрічі». За п’ять років кількість ОСББ зросла з 280 до 800 об’єдань.

Ссылка скопирована в буфер обмена