Пресс-релиз

«Зелений центр Метінвест» нагородив переможців конкурсу з озеленення подвір'їв

«Зелений центр Метінвест» нагородив переможців конкурсу з озеленення подвір'їв

Фото: Метинвест

Завершився конкурс «Квіткові барви, як натхнення» від громадської спілки «Зелений центр Метінвест», ініційований для закладів освіти та культури. Сім кращих проєктів відзначені цінними подарунками – кованими квітковими велосипедами для створення ландшафтного дизайну.

В конкурсі взяли участь 19 організацій з усіх районів Кривого Рогу. Він стартував у травні і пройшов у чотири етапи. Учасники готували ескізи майбутніх клумб, отримували навички та досвід від експертів на майстер-класах по ландшафтному дизайну і висадці квітів, облаштовували території та доглядали за зеленими насадженнями. Результати роботи, фотозвіти, розмістили на сторінці «Зелений Центр Метінвест Кривий Ріг» у Facebook.

Переможців визначила експертна рада, в яку увійшли представники громадськості та екологи міста. Серед них криворізькі гімназії №№91, 127, дошкільні навчальні заклади №202, 243, 80, криворізька загальноосвітня школа №15 та Станція юних натуралістів Тернівського району. Їх клумби вирізнялися оригінальністю, вишуканим дизайном, з застосуванням малих архітектурних форм. Учасники конкурсу не тільки створювали, а й удосконалювали вже існуючі зелені композиції, з урахуванням нових знань та навичок.



За словами вихователів дитячого навчального закладу №80, такі проєкти об’єднують педагогічний колектив, батьків, дітей та навчають дбайливому ставленню до природи, розвивають естетичний смак у малечі.

«Завдяки конкурсу «Квіткові барви, як натхнення»ще19 подвір’їв покращили свій естетичний вигляд. Тож раді, що нашу ініціативу підтримали заклади освіти та культури, які дбають про виховання дітей та молоді, формують у них екологічну культуру, прищеплюють любов до прекрасного, розвивають відповідальність та свідомість», — відзначила керівниця проєктів громадської спілки «Зелений центр Метінвест» Світлана Хватова.



Нагадаємо, цієї осені «Зелений центр Метінвест» відзначає п’яту річницю своєї діяльності у Кривому Розі.

За цей час в проєктах громадської спілки взяли участь мешканці 1473 багатоквартирних будинків.



Комментарии (8)

Ирбис

12:28, 08 октября 2021

Кованые велосипеды, это они типа под "слугу народа" косят)

Irina Kovalchuk

16:06, 08 октября 2021

Я что-то не в теме а при чем тут велосипеды к СН?

df1

16:32, 08 октября 2021

Я что-то не в теме а при чем тут велосипеды

***помыть религия не позволяет?)

Ирбис

12:33, 08 октября 2021

Авторка, уже пора писать про мот на Червонной.

sserh

13:02, 08 октября 2021

понятно, что это делается в первую очередь для себя, но когда твои старания не пропускают мимо внимание это как минимум приятно

Irina Kovalchuk

16:05, 08 октября 2021

А как красиво все стало выглядеть. Не пойму чего люди ждут именно конкурсов, а не к примеру делают это сами или совместно с соседями

Dimon1

16:10, 08 октября 2021

Классно!!!

sandro1

21:13, 08 октября 2021

побольше подобных конкурсов и инициатив, которые объединяют людей и несут пользу экологии

Ссылка скопирована в буфер обмена