На Центральному ГЗК реалізовано масштабний енергоефективний проект з модернізації системи освітлення

На Центральному ГЗК реалізовано масштабний енергоефективний проект з модернізації системи освітлення

Фото: Метінвест

Завершальним етапом проекту стали об'єкти і територія збагачувальної фабрики. Сума інвестицій склала 12,2 млн грн.

Для розрахунку і проектування освітлення фахівцями комбінату використовувалася комп'ютерна програма Dialux, яка дозволила підібрати необхідний рівень освітленості і оптимізувати кількість і потужність світильників. Але в першу чергу при розрахунку освітлення для виробничих приміщень враховувалися комфорт і безпека.
Роботи по заміні освітлення були завершені в серпні 2021 року. Всього згідно проекту встановили 2 816 енергоефективних світлодіодних світильників. Реалізація даного проекту дозволить збільшити освітленість робочих місць майже в три рази. Очікуваний річний економічний ефект від зниження споживання електроенергії становить 3,1 млн кВт ? год на суму 7 млн грн.

«Програма з модернізації освітлення вже дає реальний результат - світло, безпечно, економно. І наші співробітники вже змогли це оцінити. Адже поліпшення умов праці на кожному робочому місці - один із пріоритетних напрямків керівництва ЦГЗК і Групи Метінвест. Це правильна тенденція в форматі світового тренду енергозбереження та європейських стандартів освітленості робочих місць. Тепер у кожному цеху працюватиметься комфортніше і безпечніше», - прокоментував начальник відділу енергоменеджменту Центрального ГЗК Максим Стрілець.

Термін служби нових світлодіодних світильників не менше 100 000 годин при 11 годинному режимі роботи в добу, це близько 25 років. Устаткування захищене від проникнення пилу і води. Надійність роботи освітлювального обладнання забезпечує ударостійке полікарбонатне скло.

Нагадаємо, проект з модернізації системи освітлення на ЦГЗК стартував в 2019 році. Усього за цей період було встановлено більше 10 тис. енергоефективних світильників.


Комментарии (7)

Ирбис

13:43, 29 сентября 2021

Молодцы.

sserh

16:51, 29 сентября 2021

да круто, прям по фотографии видно, как светло стало, плюс это ж напорядок дешевле платить

Дима7965

17:30, 29 сентября 2021

Вот любит метинвест себя похвалить потому что больше некому! Это позор при совке люди в космос летали развивалось ядерное оружие, строили много техники, а они параши эти ремонтируют.

Александр Поль

20:50, 29 сентября 2021

При этом микроволновку сделать не могли. Охранительное счастье Гагарин в космосе и ядерная бомба. Величие не жмёт?

sandro1

22:45, 29 сентября 2021

пресс релиз обычная практика как отечественных та и иностранных компаний, посредством комментариев под статьей, осуществляется обратная связь, которая всегда полезна...

sandro1

22:37, 29 сентября 2021

лампы накаливания, это уже прошлое, тем более в последние годы качество их очень сильно хромает, да и показатель энергоэффективности желает быть лучше

Frank The Irishman

23:54, 29 сентября 2021

Сейчас все на светодиоды переходят и это правильно. Они и экономнее, и света от них больше, и мерцания нет

Ссылка скопирована в буфер обмена