Що означає жовтий рівень епідеміологічної небезпеки

Що означає жовтий рівень епідеміологічної небезпеки

Фото: Первый Криворожский

21 вересня Україна може перейти знову у жовту зону епідеміологічної небезпеки. Це вирішиться завтра під час засідання Комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє МОЗ України.

Якщо у країні введуть жовтий рівень епідемічної небезпеки, відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката.

Сертифікат може підтверджувати:
  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • одужання особи від зазначеної хвороби.
Читайте також: Кабмін продовжив термін дії сертифікатів

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат. Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • одужання особи від зазначеної хвороби.

Термін чинності COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів. COVID-сертифікат, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

У Кривому Розі сьогодні, 20 вересня, під амбулаторним наглядом сімейних лікарів знаходяться 402 пацієнтиів із COVID-19. Про це повідомляє Управління преси та інформації виконкому міськради. Зараз з коронавірусною хворобою лікується 610 пацієнтів, діагноз яких підтвердили лабораторно, з них — 45 пацієнтів з інших міст.


Комментарии (4)

Final Cut 4,30

20:27, 20 сентября 2021

Нифига он не означае.

Дед Чудодей

22:26, 20 сентября 2021

Скоро людей будуть примусово вакцинувати як собак. І так кожен рік. Але я чув що вакцина починає руйнувати організм через три-чотири місяці. Тому якщо побічка не вилізла відразу, то не поспішайте радіти - знищить організм поступово як хробаки в середині вас.

kok

09:29, 21 сентября 2021

Вакцинация не панацея. Она не защищает от болезни и не факт что облегчает ее течение. Вы прокололи, слегка вас перетрясло, организм ослаблен а после реального заражения не факт что вытянет. Тут так и так рулетка.

зайцы..

14:10, 21 сентября 2021

Чудодей правильный вывод сделал, только в одном неправильный.
Почему скоро!? )
Уже *** этой херней на всю сеялку всех учителей принудительно, вместо того чтобы закрыть школы и перейти на дистанционку. Не даешь себе колоть - нет допуска к работе! А жить, кормить семью как?
Где логика зеленых ***? Ее нет, как и мозгов в зеленом тупорылом чердаке набитом еловами опилками...
Действительно скоро мусарня с зольдатен укро-вермахта будут отлавливать на улицах пипл и колоть ковидной *** как собак

Ссылка скопирована в буфер обмена