Дітей від 6 до 17 років запрошують взяти участь в конкурсі живопису

Дітей від 6 до 17 років запрошують взяти участь в конкурсі живопису

Фото: Первый Криворожский

Відкритий міський конкурс живопису імені Григорія Синиці проводиться з 2016 року. У "Міському виставковому залі" щороку збирають найкращі твори учасників.

Темою конкурсу на 2021 рік визначили "Мій рідний край", до участі запрошують дітей від 6 до 17 років. Основною вимогою до конкурсних робіт є виконаний авторський твір, виконаний самостійно розміром від А4 до А2 у кольорових техніках.

Роботи приймаються до 23 грудня 2021 року за адресою: Дніпропетровська область, Кривий Ріг, проспект Гагаріна, 13, квартира 18, філіал "Музей-квартира художника Григорія Івановича Синиці". Роботу можна надіслати "Новою поштою" , відділення №23 на ім'я завідувачки філіалу музею Анастасії Ярошевич.

Контакти:
Анастасія Ярошевич, 098 424 13 17
[email protected]

Григорій Синиця був художником, який жив на зламі трьох епох: у віці 9 років був свідком революції 1917 року, пережив голодомори, зазнав гонінь радянською владою і пішов із життя вже у незалежній Україні.

Він прожив у Кривому Розі 25 років. Свою творчість присвятив пошуку українського стилю в мистецтві: писав на національну тематику і відроджував українську колористичну школу, за що постійно зазнавав утисків: його не приймали у Спілку Художників аж до 85 років.

Шевченківську премію художник отримав саме за виставку "Україна — життя моє", яку відкрили у Києві на Хрещатику.

Крім цього, Синиця створював флоромозаїки - це вид мистецтва, в основі якого лежить фактурна і кольорова єдність флори і фауни. Художник розробив для флоромозаїк унікальний клей, основним компонентом якого був віск, зварений з іншими компонентами.


Комментарии (2)

Ирбис

12:01, 25 августа 2021

Картины всегда востребованы, господа будут украшать свои дома и офисы этими штуками)

Дима7965

12:40, 25 августа 2021

И все картины за счёт детей, дорога материалы и краски

Ссылка скопирована в буфер обмена