Пресс-релиз

Метінвест відзначив внесок трудових династій та вшанував ветеранів

Метінвест відзначив внесок трудових династій та вшанував ветеранів

Фото: Метінвест

В рамках проєкту «Династії року» компанія вперше присвоїла звання «Золота династія Метінвесту» шести трудовим родинам, дві з яких працюють на Інгулецькому та Південному гірничо-збагачувальних комбінатах.

Загалом на криворізьких підприємствах компанії створено майже 1200 трудових родин та династій.

Почесне звання та пам’ятний знак від генерального директора компанії Метінвест Юрія Риженкова отримали голови криворізьких династій Шавкунів та Єрьоменків у Запоріжжі, де проходила головна церемонія нагородження до професійного свята – Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.





Високої честі удостоєні родини за вірність трудовим традиціям та спадкоємність поколінь, значні професійні досягнення. Так, у складі трудової династії Шавкунів з Інгулецького ГЗК трудяться п’ять гірників за однією професією – машиніст екскаватора. В багаточисельній трудовій династії Єрьоменків з Південного ГЗК на сьогодні працює 22 робітника.



Ще восьми трудовим родинам з криворізьких підприємств компанії присвоїли звання «Сталева династія Метінвесту». Їх вшановували на урочистих прийомах комбінатів. Одна з таких - родина Охінченків з Північного ГЗК. Її сукупний стаж майже 800 років.

«До складу нашої трудової родини входять 40 чоловік різних професій – гірники, водії великовантажних автомобілів, маркшейдери, збагачувачі, агломератники, енергетики, що працюють у всіх цехах комбінату. Всі ми продовжувачі справи, яку розпочали майже 60 років тому наші діди та батьки. Саме вони будували підприємство, згуртовували родину, передавали любов до гірницької справи нам та нашим дітям, а ми продовжуємо гідно їх справу, розвиваємо комбінат, освоюємо сучасну техніку, впроваджуємо інновації», - розказав голова родини Юрій Охінченко.

Вшанували до професійного свята працівників підприємств, які мають безперервний стаж на виробництві понад 35 років. Когорту почесних ветеранів поповнили 42 представника Північного, Центрального ГЗК та Метінвест-КРМЗ. Звання «Заслужений працівник Південного ГЗК» присвоїли з нагоди Дня металургів і гірників та дня народження комбінату 10 працівникам комбінату. Ветеранів праці та заслужених працівників Інгулецького ГЗК вітали наприкінці квітня до дня народження комбінату.





«Життя ветеранів тісно пов’язане з криворізькими підприємствами Метінвесту. Вони будували цехи, підкоряли суворе виробництво, освоювали надра землі і створювали свої трудові сім'ї та династії. Доля ветеранів - це історія минулого, сьогодення і, звичайно ж, майбутнього. Адже все, чого ми досягаємо сьогодні, будується на успіхах і досвіді наших першопрохідників. На підприємствах компанії дбають про своїх ветеранів. Надають допомогу в будні, зустрічаються і вітають в свята. Не залишають без уваги ювілярів, ветеранів війни, вшановують династії», - відзначив генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков.

Професійне свято криворізькі ветерани зустрічали урочисто. Для 300 представників підприємств компанії Метінвест організували свято з концертної програмою та подарунками на відкритому майданчику.

Комментарии (7)

Sergi

14:03, 21 июля 2021

получать награды это приятно, даже не суть в самих памятках, а в том, что тебя уважают и твой труд высоко ценят, так что всех поздравляю

Ирбис

14:06, 21 июля 2021

Лишь бы людям нравилось, ходить на работу через силу, это путь к неудовлетворённости в жизни.

mandarinka312

14:23, 21 июля 2021

Раньше такое ооочень часто было, что в семье все работают на одном предприятии. Преемственность поколений.

жск

17:47, 21 июля 2021

Преемственность поколений? ну да, сразу маму, потом дочку потом обоих двойной тягой.

mandarinka312

14:23, 22 июля 2021

Вам в психушку интернет провели? Здорово, больных тоже надо социализировать. Лишь бы решётки с окон не убирали.

П.С. А лайкают товарищи по палате?

Spez

14:44, 21 июля 2021

Когда на мех будет боголепное вакцинирование работников и подрядчиков от COVID ?

sandro1

23:22, 21 июля 2021

Цитата известного японского писателя Харуки Мураками о правильном выборе профессии стала постулатом для тысяч людей во всем мире. Суть ее заключается в том, что главное дело в жизни изначально должны быть актом любви, а никак не браком по расчету.

Ссылка скопирована в буфер обмена