Діти з Кривого Рогу пройшли у другий тур творчого фесту «Z_ефір»

Діти з Кривого Рогу пройшли у другий тур творчого фесту «Z_ефір»

Фото: Z_ефір

На Дніпропетровщині визначають півфіналістів творчого фесту «Z_ефір». Виступи учасників оцінюють онлайн. Стали відомі 55 виконавців інструментального жанру, які вийшли до 2-го туру. Серед них є і діти з Кривого Рогу.

Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

Загалом до 2-го туру вийшли 55 виконавців інструментального жанру. Це учасники з Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Нікополя, Марганця, Вільногірська, Верхньодніпровська, Павлограда. А ще — сіл Дніпровського, Кам’янського, Нікопольського, Новомосковського, Павлоградського районів.

«Цьогоріч відновили масштабний дитячий фестиваль «Z_ефір». Діти з різних куточків області можуть показати власні таланти. Загалом отримали понад 1,5 тисяс заявок від колективів та солістів. Перший тур проходить онлайн. Професійне журі визначає учасників півфіналу. Вже восени вони презентують виступи на сцені ДніпроОДА наживо», — сказала Ольга Горб.

Учасники фесту виступають у двох вікових категоріях: 5-10 та 11-16 років. Одні з наймолодших — маленькі скрипалі ансамблю «Зіроньки» з Дніпра. Музикантам — від 5 до 8. Виконують і класику, і сучасний джаз. Керівниця гурту Вікторія Кузьменко каже, скрипка доволі популярний інструмент серед сучасних дітлахів. Почасти їхній вибір стає несподіванкою навіть для батьків.

«Маленьким музикантам більше подобається виступати на сцені наживо, аніж онлайн. Так набагато цікавіше. Тож ретельно готуємося до 2-го туру», — додала Вікторія Кузьменко.

Налаштовується на вдалий виступ у півфіналі й Інна Волкова – юна піаністка із Чкалового Нікопольського району. На онлайн-відборі вона представила твір українського композитора Миколи Лисенка «Елегія» у власному виконанні. Дівчина каже, це її улюблена композиція, вона її добре відчуває.

«Звичайно, краще виступати зі сцени. Тоді більше людей зможуть перейнятися музикою. З іншого боку, онлайн — простіше. Особисто я все ще намагаюся побороти власний страх грати для великої кількості людей наживо. Сподіваюся, півфінал буде для мене вдалим», — поділилася Інна Волкова.

Попереду — відбір в оригінальному жанрі та хореографії. Другий тур фесту «Z_ефір» — восени. Гала-концерт та нагородження переможців — у грудні.

Ссылка скопирована в буфер обмена