З 21 липня в Україні стартує п'ята хвиля вакцинації — усі дорослі можуть вакцинуватися

З 21 липня в Україні стартує п'ята хвиля вакцинації — усі дорослі можуть вакцинуватися

Фото: Первый Криворожский

В Україні з 21 липня розпочинається п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу. Усі дорослі від 18 років, які не потрапили у пріоритетні групи та не вакцинувалися на попередніх етапах, зможуть отримати щеплення.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, вакцинуватися можна у найближчому пункті щеплення, пункті масового вакцинування. Також може вакцинувати мобільна бригада, якщо ви записані на щеплення як організований колектив.

«Записатися на вакцинацію можна за телефонами реєстратур пунктів щеплення чи контакт-центрів масової вакцинації. Також працюватиме жива черга у пунктах вакцинації та центрах масової вакцинації», — сказав Ляшко.

На перший чотирьох етапах в Україні щеплення робили медикам, освітянам, військовим, правоохоронцям, літнім людям, громадянам з тимчасово окупованих території, людям, які мають супутні захворювання. Під п'ятого етапу пріоритет також надаватимуть людям від 60 років та з супутніми захворюваннями.

Крім того, з 20 липня починається вакцинація американським препаратом Moderna. Її будуть використовувати для щеплення організованих колективів.

Комментарии (1)

769

06:45, 27 июля 2021

Зустрiчате! Назабаром, 501 хвыля баранохуiруса..! Цэ пэрэмога?

Ссылка скопирована в буфер обмена