«Криворіжці недооцінють те, що мають»: перша виставка київської художниці відкрилася у Кривому Розі

«Криворіжці недооцінють те, що мають»: перша виставка київської художниці відкрилася у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 16 липня 2021 року, у Міському виставковому залі відкрили виставку живопису київської художниці. На відкритті були присутні криворізькі художники, викладачі університетів, директори криворізьких закладів культури і містяни, які цікавляться живописом.

Валерія Літвінова — так звати київську художницю, яка сьогодні вперше відвідала Кривий Ріг. Вона народилася у місті Фергана в Узбекистані. Батько художниці був кримським татаром.

Після міжнаціональних конфліктів у Фергані родині Валерії прийшлося переїхати. На презентації вона згадувала про переїзд в Крим: батько не міг купити будинок, оскільки мав татрське прізвище, і документи могла оформити тільки мати; через татарське походження батьку не давали просуватися кар'єрними сходами як військовому.

Валерія Літвінова є авторкою циклу картин "Шлях додому", який до кінця серпня можна побачити у Міському виставковому залі за адресою вулиця Олександра Поля, 1.




Художниця пише картини не в реалістичному жанрі, але жінка натомість робить акцент на відчуттях і почуттях певного моменту життя, який вона зображає. Її картини циклу "Шлях додому" відображають емоцію і почуття, які художниця відчувала у певні моменти життя. Ці почуття передаються через фарби.



У 2019 році Валерія потрапила в "Топ 100 успішних українок" за версією видання Ukrainian People. Її роботи є у приватних колекціях в Україні, Бельгії, Люксембурзі, США. З початку карантину художниця подорожує Україною. У розмові із журналісткою сайту 1kr.ua Валерія поділилася, що не очікувала побачити Кривий Ріг таким зеленим, із людьми, які не поспішають, прогулюючись вулицями. У Києві і великих містах, за словами художниці, вже немає такої затишності.


Міський виставковий зал працює у всі дні, окрім понеділка, з 9:00 до 17:30. Обідня перерва тут з 12.30 до 13.00. Квиток на виставку коштує 10 гривень для дітей і 15 — для дорослих.


Фото: Марія Пунтус

Комментарии (2)

Wickerman

19:17, 16 июля 2021

шо мы должны ценить??? картинки??? в то время как во дворах десятилетиями нет нормальных дорог?? В Славянске после войны они лучше!!! Транспорт ходит как положено???
Что мы не ценим??? Какие нахрен картинки придефициье и нужде в более насущных вещах????

Человек я

20:24, 16 июля 2021

Унылые картины.

Ссылка скопирована в буфер обмена