Шахти і міські пейзажі: у Кривому Розі відкрилася виставка

Шахти і міські пейзажі: у Кривому Розі відкрилася виставка

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 8 липня 2021 року, у Криворізькому педагогічному університеті провели презентацію картин випускників факультету мистецтв. Про це з місця події повідомляє журналістка 1kr.ua

"Моє Криворіжжя" — це тема дипломних робіт бакалаврів і магістрів. Від сьогодні стіни читальної зали головного корпуса КДПУ прикрашають індустріальні й міські пейзажі.

Тимур Федоров і Анна Волкова — бакалаври спеціальності "Образотворче мистецтво". Дипломну роботу Тимур виконав за тиждень, а Анна — за місяць. У їхній групі було 17 людей, але лише троє з них обрали таку форму підготовки дипломної роботи, інші писали наукові роботи.

Випускник і випускниця поділилися, що хотіли би бути "вільними художниками" в майбутньому, але розуміють, що скоріше за все треба буде займатися викладацькою діяльністю.



Робота Тимура Федорова




Робота Анни Волкової



Тут зібрано всього п'ять картин, які виконані у жанрі станкового олійного живопису. Ідея щодо криворізьких мотивів у роботах належить викладачу худграфу Андрію Школяру. Дві картини репрезентують індустріальні пейзажі Криворіжжя, три інші – міські пейзажі. За словами ректора КДПУ Ярослава Шрамка, скоро сюди додадуть ще дві картини студентів, які на сьогодні не встигли закінчити роботи.




Фото: Марія Пунтус

Ссылка скопирована в буфер обмена