Проєкт будівництва заводу з перероблення відходів у Кривому Розі подали на розгляд до ЄБРР

Проєкт будівництва заводу з перероблення відходів у Кривому Розі подали на розгляд до ЄБРР

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі підготували проєкт будівництва заводу з перероблення побутових відходів та подали його на розгляд до Європейського банку реконструкції та розвитку, який повинен профінансувати будівництво.

Керівник групи консультантів Європейського банку реконструкції та розвитку Томас Дернтль сказав, що будівництва заводу з перероблення ТПВ зменшить кількість сміття, що вивозиться на полігони та дозволить виробляти компост, який використовуватимуть для рекультивації відвалів та зменшення запиленості в місті.

Також від спалювання сміття планують отримувати RDF-паливо (від «Refuse Derived Fuel» — «тверде відновлене паливо»), здатне замінити традиційне паливо для промпідприємств, зокрема для Криворізького цементного заводу. Іншим продуктом перероблення стане так званий вторинний ґрунт — технологічний компостний матеріал. За його допомогою здійснюватиметься рекультивація гірничо-рудних відвалів.

Нагадаємо, що у місті офіційно працюють два полігони для сміття, які знаходяться у Саксаганському та Центрально-Міському районах. Їх площа, за даними чиновників, складає 23,8 та 7,5 гектар, але У кадастровій карті ці площі дещо менші - 23,7 та 7,4 гектар.

Заступник міського голови Олександр Катриченко говорить, що вже виділена та документально оформлена земельна ділянка для майбутнього заводу в ізольованій промзоні, де немає житлових будинків.


Завод з перероблення побутових відходів у Кривому Розі планують побудувати упродовж кількох років.

Раніше було відомо, що Європейский банк реконструкції та розвитку надасть довгострокове фінансування у вигляді 15 мільйонів євро позики. Ще планується залучити гранти на технічну співпрацю для співфінансування проекту.

Чи буде криворіжцям де складати сміття після прийняття рамкового законопроєкту



Комментарии (2)

_jAZz_

16:11, 29 июня 2021

блин
мы всё ближее и ближее до белой Эвропы))

yurass

15:33, 30 июня 2021

Где будет завод?

Ссылка скопирована в буфер обмена